expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Friday, August 28, 2009

Puasa...

Seminggu dah berpuasa. Dan aku berpuasa di UKM buat pertama kalinya. Tiada apa pun yang meriah. Rasa macam hari-hari biasa je. Huhuhu... teringat musim-musim puasa di sekolah dan matrix dulu.

Kalo kat sekolah, complete 5 tahun la berpuasa kat SDAR. Cuaca agak panas lagipun (bile tyme puasa la) jadi aku kurangkan bergerak. Riadah jauh sekali la... hahaha... aku jenis malas turun padang. Tapi kalau hal makanan, mase Form 1 mcm teruk sikit la. tambah-tambah lagi bile dining masak kurma ayam. Tak tau la nape dining tu hanyir semacam bila menu hari tu ialah kurma ayam. nak muntah pon ade. Kenangan yang sangat best bila dapat pergi bazaar ramadhan kat Taman Tunku Jaafar. Dekat je. Memacam juadah ade. Penuh jugak la tangan membeli. Yang pasti duit terbang melayang jua... Tarawih wajib 8 rakaat plus 3 rakkat untuk witir... kat sekolah jelah pergi tarawih. Kat rumah x pergi. Hahaha...

Kat matrix pulak. Puasa tetap meriah. Masih terasa kehangatan berpuasa. Shiok jugalah berpuasa di matrix. Kelas habis pukul 4. Jadi balik bilik berehat kejap. Pastu turun la ke bazaar jugak. Dalam KMPh jugak... X payah nak berjalan jauh. tapi jauh jugaklah dari blok aku. Penat jugak lah. Pada ramadhan keberapa tah. Boleh pulak demam... adoi... bulan puase demam pulak aku... Kalau x puasa memang aku mahu telan ubat dan tidur je. Tapi aku gagahkan puasa la. Lelaki mane boleh tak puase sebab demam. Buat malu je... Gagahkan jugak diri pergi kuliah dan tutor. Kepala berat sangat. Petang tu jugak aku pergi klinik. Berdozen ubat aku dapat sebab aku kasi berdozen jugak sebab sakit. Hahaha...

Still aku suke keriangan berpuasa di KMPh dan SDAR.

Camne ngn UKM???

Hm... aku baru First Year kat sini. Serius aku x rase kehangatan berpuasa macam dulu. Rindunye suasana itu... aku melalui hari-hari macam bukan bulan puasa. Bezanya aku puasa dan tarawih malam tu. Sudahahlah kelas banyak petang. Ade pulak kelas yang sengaja dipanjangkan ke pukul 7. Wei.... orang nak bukak pose la.... x de pikir ke??? Pulak tu ade pulak lec yg mengugut. "Kalau nak balik awal, awak miss subtoopik ni dan saya akan ajar bab baru minggu depan. saya tak ulang lagi." Banyak cantik muke... ni tidak menghormati Islam nih... gr... geramnye....... eh, cukup melalut. Nanti x pasal-pasal blog aku dijumpai orang atasan. Sakit aku nanti.

~selamat berpuasa dan selamat hari raya....~

No comments:

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics