expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Tuesday, April 20, 2010

Hari Malang

Assalamualaikum...

Hari ni memang terasa sangat malang. Sedih rasanya. Dah la waktu exam mcm ni. Beratnya dugaan...

Semuanya bermula malam tadi. (pas pkol 12 dah kira hari baru kan... ) Aku bukak formspring aku yang sangat jarang orang nak tanye. Oh, ada 1 soalan. Baik. Bukak dan tengok. Ini soalannya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

KAU SETUJU TAK KO DRESSING CAM PAKCIK YANG DAH KEJE UNTUK KTM 50 TAHUN BERGAJI KECIK DAN TUNGGU PENCEN JE !

,

,

,

,

,

,

,


Macam ni die pandang aku agaknye...


Terus aku delete tanpa sebarang pertimbangan.


Aku memang x pandai dressing. Baju aku pun limited je. So aku recycle je la baju apa yang ada. Kalau rasa sesuai aku pakai la. Janji baju aku bersih dan tidak berbau. Tapi jika ada yang menegur cara aku berpakaian, aku terima. Bukannya x boleh cakap elok2. Ayat atas tu serius sudah jadi satu penghinaan terhadap aku. Aku bukan macam orang lain yang banyak duit nak beli baju branded2. Dan jangan expect aku ni tak menjaga keterampilan. Dan tegur tu pun beradab la sikit. At least aku menutup aurat. Aku tak pakai baju yang ada simbol2 tah pape yang mungkin akan memesongkan akidah tapi di mata org lain stylo gile. Dan baju aku tak berbau "pesing". Yes, aku tau penampilan tu penting. But bagi aku cukup penampilan tu setakat aku nampak bersih, berpakaian sesuai bagi aku, tak berbau busuk, rambut kemas, kuku dipotong, dan sebagainya. Kalau ada yang kata cara dressing aku ni la yag buat aku x ada awek, ni jawapannya. Aku datang masuk U nak belajar. Kalau kau rasa kau dressing stylo semata2 kau nak pikat awek, pergi mampos. Itu bukan tujuan aku. Dan aku akan kekal dengan gaya aku seperti ini. Kalau nak pakai baju lawa2 dan branded pon, tunggu aku kerja dan aku guna duit hasil titik peluh aku kerja untuk bergaya.

Itu baru satu hal yang buat aku sentap. Ni satu lagi hal.

Tadi aku baru hantar surat tunjuk sebab untuk hal aku x pergi simulasi ko-k aku. Besar harapan untuk sebab aku diterima sebab aku tak nak fail. Dah la penat aku taip surat tu semalam. Aku hantar, last-last, surat tu dibawak pergi ke orang atasan, tetap tak mahu diterima. No kompromi. Hasilnya, aku tetap digagalkan kos ni dan kena repeat sem depan.

Hambek ko...


Alasan aku tak boleh diterima. Sakit hati aku. Kalau ada ahli keluarga meninggal baru kasi pengecualian. Hampesss.... Ko expect aku nak tulis ahli keluarga aku mampos la baru ko nak terima? Berdosa laa.... kira baek aku tell da truth... Kejam gile.

Aku tak leh nak kata ape. Naseb baik ko-k je repeatnye. Kalau yang kena repeat tu subjek major? Adess... sakit aku. Jangan laa ekonomi ni aku kena repeat... huhuhu...

Hal keluarga ni memang aku x boleh nak elak. Tapi bila dah jd mcm ni, aku terkedu dan tersentap jugak. Semata-mata tak datang simulasi aku digagalkan. Shit!

Tak tau la nak kate ape dah. Redha je dengan 2 perkara yang berlaku tu. Lagipun mungkin ALLAH nak bagi aku rasa sengsaranya bila ada subjek fail dan rasa mcmmana rasa orang lain yg pernah fail. Tapi bagi kes pertama tu, aku takkan berubah atas permintaan orang lain. Aku akan tetap berpakaian begini asalkan orang boleh terima dan menutup aurat. Full stop.

Aku nak stadi.



Monday, April 19, 2010

All About Maggi

Assalamualaikum....

Aku tak mau cerita keburukan Maggi sebab semua dah tahu rasanya. Cuma untuk entri kali ni, aku nak share iklan Maggi zaman aku masih dalam bentuk sperma. Maksudnya belum lahir lagi laa... Hahaha... Korang tengok dan lihat ulasan aku berdasarkan situasi zaman sekarang.

Ok, Ini iklan Maggi tahun 1972.





Dulu budak2 sanggup berlari dari sekolah sampai ke rumah semata-mata nak lunch Maggi kat rumah. Sekarang, kalau mak korang masak Maggi utk lunch, korang marah. Mak korang pulak dicop malas memasak oleh jiran tetangga.


Ni pulak iklan tahun 1979




Dulu, kalau orang datang bertandang, masak Maggi je. Semua suka. Sekarang, try la buat mcm tu. Konfem jadi bahan umpatan lepas tu.

Last skali, iklan tahun 1983.




Dulu, orang kaya pun makan Maggi. Kire Maggi ni makanan mewah. Sekarang, orang makan Maggi sebab nak jimat duit.

Hahaha... Bila tengok balik iklan dulu-dulu ni, Maggi ni macam sedap je. Harga pun murah. Sepeket 30 sen je dulu. Sekarang, RM 1 sepeket. Huish... mahal...

Seronok mengimbau kenangan lama ni. Retro katenye. hahaha...

Sunday, April 18, 2010

Kenapa rasa serba tak kena?

Assalamualaikum...

Hari ni memang rasa serba tak kena. Start pagi tadi. Lecturer aku suruh aku buat surat sebab aku tak hadir simulasi ko-k aku. Kena tunjuk sebab. Kalau tak aku fail dan kene repeat balik sem depan. Aku tak mau gagal. Tapi nak buat macammana. Hari kakak aku tunang clash dengan simulasi tu. Aku tak sanggup nak kecewakan kakak aku yang nak aku berada sama2 waktu tu.

Tapi lain masalah yang timbul...

Dan bende ni buat aku serba tak kena sampai sekarang. Aku buntu sangat. Alasan kakak aku bertunang tak boleh diterima katanya. Dah tu? Apa lagi alasan aku?

Semua ni aku rasa menyusahkan. Tapi aku yang pilih. Jadi aku terpaksa terima akibatnya.

Saat ni jugak aku rasa aku sangat jauh dari ALLAH. Banyak dosa aku lakukan. Mungkin juga sebeb kenapa aku rasa tak tenang sepanjang hari ni.

Sedih mengenangkan nasib diri aku....

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics