expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Monday, April 19, 2010

All About Maggi

Assalamualaikum....

Aku tak mau cerita keburukan Maggi sebab semua dah tahu rasanya. Cuma untuk entri kali ni, aku nak share iklan Maggi zaman aku masih dalam bentuk sperma. Maksudnya belum lahir lagi laa... Hahaha... Korang tengok dan lihat ulasan aku berdasarkan situasi zaman sekarang.

Ok, Ini iklan Maggi tahun 1972.





Dulu budak2 sanggup berlari dari sekolah sampai ke rumah semata-mata nak lunch Maggi kat rumah. Sekarang, kalau mak korang masak Maggi utk lunch, korang marah. Mak korang pulak dicop malas memasak oleh jiran tetangga.


Ni pulak iklan tahun 1979




Dulu, kalau orang datang bertandang, masak Maggi je. Semua suka. Sekarang, try la buat mcm tu. Konfem jadi bahan umpatan lepas tu.

Last skali, iklan tahun 1983.




Dulu, orang kaya pun makan Maggi. Kire Maggi ni makanan mewah. Sekarang, orang makan Maggi sebab nak jimat duit.

Hahaha... Bila tengok balik iklan dulu-dulu ni, Maggi ni macam sedap je. Harga pun murah. Sepeket 30 sen je dulu. Sekarang, RM 1 sepeket. Huish... mahal...

Seronok mengimbau kenangan lama ni. Retro katenye. hahaha...

No comments:

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics