expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Saturday, January 31, 2009

Jangan la racist sangat...

Assalamualaikum...

Nak stori pasal tajuk di atas.

Khamis malam Jumaat, pas aku selesai taklimat olimpiad semi final (GILO AH!!!) aku terus on laptop untuk mencari beberapa contoh soalan olimpiad. Semangat gile. tapi aku x jumpe pon. bende lain yg aku dpt. ni la kisahnye...

Aku jumpe blog ni. http://educationmalaysia.blogspot.com/ . Heran gak. xkan MOE wat blog? Bace la sebentar.... rupe2nye, ini blog yg dibangunkan oleh mamat cina yg kononnye genius gle. Post2 terhangat yang dibuat oleh die ialah pekse PMR yg terlalu senang dan status UiTM yang diwar2kan sbg world class. What I can say afta i reading that blog???

Melampau!!!!

Aku x mau kutuk melebih. (ALAMAK TERLEBIH SUDAH...!!) Nanti aku kene ISA plak. Korang try link sendiri n tgok. Pengomen yg melampau sebenarnye. Aku nk copy paste komen racist dri GOLONGAN INTELEK CINA tp malas. Pnjg plak blog aku.

Sedih membacenye. Mereka memperbodohkan kita, menghanjingkan universiti2 yg dikhaskan utk bumiputera, merendah2kan MOE dan MOHE. Ape yg aku dpti seperti mereka memang sakit hati dengan Melayu. Bukan salah kami...

x semua cina mcm 2. Aku mule berkawan ngn cina n india wktu PLKN. Semua baik. x de pn yg benci aku. skrg kt mtrx. Pun semuanya baik. tapi bile bace komen post berkenaan daripada GOLONGAN INTELEK CINA, ternyata memang low sangat orang melayu pada view mereka.

To GOLONGAN INTELEK CINA...

X boleh ke guna kepandaian kamu untuk sama2 tolong melayu memajukan Malaysia? Kamu harus syukur. Kamu tinggal di bandar, taraf hidup tinggi, x dinafikan kamu bijak. ekonomi malaysia pun kamu pegang. Kami tahu kami x de la pandai sgt. tapi jangan la merendah2kan kami. x boleh ke kita hidup aman? Kami ada kesabarannya begitu juga anda. Macam anda suka hidup dalam keadaan rusuhan kaum seperti Tragedi 16 Mei 1963.

Haruskah aku report link blog ini kepada pihak berwajib???
Supaya pengomen2 yg racist, mengutuk gov, dikenakan tahanan ISA???
Myb harus...
Tapi tgu dulu...
biarkan mereka hasilkan komentar2 mereka...
kalau melampau,
memang aku report kat polis.

~memang kebenaran pahit nk telan~

1 comment:

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics