expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Thursday, June 14, 2012

Sardin Mentah

Assalamualaikum...

Exam pagi tadi adalah exam paling lahanat pernah aku jawab. Aku benci kertas pagi tadi. Perancangan dan Pengawalan Aktuari. Sia-sia tak tidur malam menghafal lepas tu dalam dewan langsung otak kehilangan memori. Vangang. Bak kata Johan Raja Lawak. Grr...

Tuhan tolong lembutkan hati lecturer itu...

Oh. Kebiasaannya akibat tensen stadi, perut akan lapar. Perut meminta-minta diisi makanan. Tekak aku ni asyik nak sardin je. Maka gigihlah google resipi sardin yang mudah dan tak memerlukan masak memasak ni. Dah jumpa, teruslah ke kedai berdekatan membeli barang keperluan.

Klentang klentung, pung pang pung pang, siap jugak sardin mentah versi hostel. Hehe...

Semua tau kot buat macam mana. Share gambar je lah bagaimana pembikinannya.


Aku guna limau kasturi 2 bijik (masam dia sedap. bau pun wangi), cili padi dalam 7 biji, bawang besar sebiji. 


Of course kena ada sardin. Kalau tak de bukanlah namanya Sardin Mentah. :D


Hiris kasar-kasar cili padi dengan bawang besar tu.

Lepas tu, keluarkan isi sardin, perah limau, campurlah barang hirisan tu. Lepas tu, PUFFF!!!!


Siap sudah Sardin Mentah...


Makan dengan nasi panas + telur dadar beli kat kafe kolej. Nyum!!

Terisi sudah perut aku. Kenyang Alhamdulillah. Hehe...

~sambung buat tesis~

4 comments:

Jefri said...

Apa ni tiru konsep blog aku tutorial makan memasak ni???? *hentak2 kaki, crown kaca pecah!

guna satu tin habis ke? mahal la ayam brand, rugi. baik beli sardin siap masak jek, nak banding kos sekali makan kalu camtu.

In b4, ko makan sardin cap ayam?? tak baca artikel fb share ke haaaa??????

apa tu org muda cakap, leulzzzz haha

IQBAL ZARIN said...

matilahh kene sembur bertalu2 dengan soalan. tak terdaya nak menjawabnya... hahaha

Qaseh Qhaleesh said...

bestnye sardinnn :DD dah lama tak makan sardin .

mentah pun mentah la . makanan versi bujang mmg gitu kan . janji perut senang hati eyh senang perut la . hahaha :DD

btw , 1st singgah sini . dah selamat mengfollow kamu :))

IQBAL ZARIN said...

oh hai qaseh... thanks! :D

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics