expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Sunday, September 11, 2016

Pokemon Go: Niantic Buat Hal Lagi

Assalamualaikum...

Hai pemain Pokemon Go semua. Hari ni (11/9/2016) ramai yang marah-marah dengan Niantic, pembangun permainan ni. Semuanya pasal update terbaru Pokemon Go.

Macam aku beritahu dalam last post berkaitan Pokemon Go, Niantic sangat mementingkan kejujuran dalam mewujudkan suasana permainan yang adil dan saksama. Jadi Niantic akan ban mana-mana akaun pemain yang menggunakan 3rd party apps walaupun ia berguna untuk korang. Peraturan ni je dah menyusahkan banyak pemain dimana ada diantara pemain yang menyalahgunakan peraturan ni untuk merosakkan akaun pemain lain. Niantic juga mengamalkan konsep "ban dulu, takde siasat, jangan main game kami dah" dimana kalau akaun korang kena report dengan manusia dengki ni, chance untuk korang dapatkan balik akaun korang adalah tipis atau tak de langsung. Selamat tinggal lah Dragonite CP 3456 korang tu.

Overrated creature. Zzzz...

Kalau yang ni je dah menyusahkan, hari ni ramai yang bising balik. Niantic mengeluarkan update terbaru dimana handphone/tablet korang yang dah di Root (Android) atau Jailbreak (iOS) juga tidak dibenarkan bermain Pokemon Go. Kalau peranti sedia ada korang tu sudah di Root/Jailbreak, Niantic akan ban jugak. Boleh tengok kat Appstore masing-masing banyak komen yang mengamuk kat Niantic kerana sikap pukul rata Niantic ni.

Bagi aku sendiri, Niantic melakukan tindakan yang amat bodoh dan sombong. Ramai yang Root/Jailbreak handphone diorang bukan semata-mata Pokemon Go sahaja. Bahkan Root/Jailbreak ni pun wujud sebelum Pokemon Go ni wujud lagi. Dan bukan semua pemain Root/Jailbreak peranti diorang semata-mata untuk Pokemon Go.

Tak lama lagi memang Pokemon Go ni orang tak main dah. Sia-sia. Kesian orang yang bermain secara jujur. Kalau sikap sombong Niantic ni berterusan, Tak mustahil Pokemon Go ni hanya tinggal kenangan je lah.

~Selamat Hari Raya AidilAdha~

1 comment:

Jefri said...

Aku dah xmain pokemon go. Uninstall lg

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics