expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Wednesday, February 29, 2012

Tak Suka Gemuk... Tapi Suka Makan

Assalamualaikum~

Lama pulak tak menaip entri. Sempena hari lompat ni (29 Februari 2012), maka eloklah aku berceloteh sebentar. Ye dak?

Jeles betul bila tengok badan macam ni:


JANGAN FIKIR BUKAN BUKAN! :P

Lepas tu tengok badan sendiri. Alamak... Nak jugak kurus, ada six pack itu. Tapi sekarang ni tengok perut balik, macam susah je.

Ah, sedangkan Adele mampu kurus semula, ni kan aku! Oyeah!!!

Lagipun mempunyai lemak yang banyak itu berbahaya.

Aku selalu tonton Man vs Food kat channel 707.


Perkenalkan Adam Richman.


A normal person with a huge appetite. Kata beliaulah. Selalu tengok dia dalam rancangan tu sedang jalan-jalan cari makan kat restoran-restoran kat sekitar Amerika. Lepas tu di hujung rancangan dia akan bertanding untuk menghabiskan makanan dalam saiz yang agak besar dan mustahil untuk dihabiskan oleh manusia biasa dalam masa yang ditetapkan.


Kau mampu melantak burger gergasi ni sorang-sorang?

Dalam masa yang sama, aku geleng kepala jugak. Sudahlah restoran yang dilawati tu jual makanan yang mostly jenis fast food. Berlemak, bergula, berkalori tinggi. Dengan dia ni kalau cabaran makan tu tak nak besar pulak saiznya. Macam burger tu. Ni mahu berjuta kalori terkandung. Dengan melantak sorang-sorang.
Tersumbat salur darah aku melihatnya. :P Dah la dia ni saiz pun agak gemuk jugak.

Memang sedap kalau dapat makan makanan berkalori tinggi ni. Tapi kalau selalu je makan, memang tak lama lagi berkunjunglah diabetes, darah tinggi, sakit jantung dan sebagainya.

Patutlah 9GAG stereotaipkan Orang Amerika dengan masalah kegemukan. Tengoklah lambakan restorannya.


Aku pun takut satu hari nanti aku kena semua penyakit kegemukan ni. Tak guna dah hidup macam tu. Masa muda sedap la melantak tak ingat dunia. Bila tua nanti baru menangis.

Eii takut.. Nak kurus. Kalau duit PTPTN aku dapat sem ni, adalah sikit portion untuk usaha menguruskan badan.

Mohon pengedar-pengedar Jusmate dan Herbalife tak spam komen entri saya. HAHAHA~

6 comments:

themissingikmal said...

nak kurus gak. siyes jeles ngan orang xde perut

IQBAL ZARIN said...

ikmal: sooo true! aku nak join jd kurus dgn ko bole? :D

Jefri said...

Nak joinnnnnnnnnnnnn tapi malassssssssssssssssssssssss..caner tuh?

Rozuan Ismail said...

aku nak kurus tapi makan nak byk je.haha

Mr.Trollulz said...

dafuq??

themissingikmal said...

jom lari2 manja kat stadium nak? haha

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics