expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Wednesday, August 29, 2012

10 tempat yang tak boleh dilawati di dunia.

Assalamualaikum...

Lama betul tak berblog. Sepanjang puasa lepas pun aku tak update satu entri pun. Hmm... Baiklah. Sebenarnya masa melayari Youtube, ada terjumpa satu channel yang memaparkan Top 10 pelbagai perkara yang menarik. So aku nak berkongsi kat dalam blog ni.

Untuk entri Top 10 pertama kali ni, aku nak berkongsi tentang tempat-tempat yang tak boleh dilawati di dunia. Selalunya tempat-tempat ni dilarang oleh kerajaan negara terbabit sebab ada sesuatu yang dirahsiakan dari pengetahuan rakyat marhaen. Orang biasa tak boleh tau apa rancangan kerajaan. *Sangat iluminati. Hew hew hew..

OK. Tengok tempat tempat ni:

10) RAF Menwith Hill, United Kingdom


Terletak berhampiran Harrogate, North Yorkshire di England, RAF tu singkatan untuk Royal Air Force. Dibina pada 1954, ia menyediakan perkhidmatan komunikasi dan perisikan ke UK dan Amerika. Kat sini jugak diorang memantau sebarang komunikasi luar biasa atau amaran tentang peluru berpandu. Kiranya kalau ada serangan, diorang tahu dulu. Memang tak boleh masuk kalau orang biasa nak melawat.

9) Club 33, Disneyland, California, Amerika.


Tak boleh lawat sebab Mickey Mouse tak bagi la! Haha... Ni tempat ekslusif hanya untuk VIP yang ada keahlian je. Keahlian untuk jadi VIP Club 33 ni bukan senang nak dapat. Ramai nak jadi member supaya dapat masuk kat sini tapi dah bertahun-tahun waiting list untuk jadi keahlian bertambah setiap tahun. Entah apa ada dalam tu sebab orang ramai tak boleh masuk.

8) Bohemian Grove, California, Amerika


Tempat ni hanya orang femes dan berkuasa je boleh masuk. Dikendalikan oleh Bohemian Club, antara orang yang boleh masuk ke tempat ni ialah artis dan orang-orang kerajaan Amerika. Orang lain jangan mimpi nak pijak kaki ke sini, walaupun kau tu top blogah. Ehh... Apa je diorang buat kat sini. Hehe

7) Vatican Secret Archive, Vatican City


Ini tempat hanya Pope je yang boleh masuk. Tak lah rahsia mana pun cuma ia dikhaskan untuk si Pope tu je.  Atau mungkin jugak ada kebenaran yang disembunyikan dalam ni. Mana tahu. :)

6) Gua Lascaux, Perancis


Gua ni dipelihara sebenarnya sebab ada tersimpan sejarah tentang bukti kehidupan pada zaman Paleolitik. banyak lukisan purba ada dalam gua ni. Kalau saja-saja nak masuk, memang tak dapat la. Lain la kalau korang tu saintis atau ahli arkeologi.

5) Pine Gap, Australia


Hmm... macam serupa dengan Nombor 10 kat atas tu. Ni tahap terlarangnya sampai ruang udara atas tempat ni pun dilarang lalu lalang. Buat apa la diorang dalam ni.

4) Metro 2, Moscow, Russia


Keretapi rahsia. Orang biasa tak boleh naik keretapi ni. Si Joseph Stalin bina untuk kegunaan rahsia kerajaan Russia.

3) Room 39, Pyongyang, Korea Utara


Ni tempat yang dikawal ketat keluarga Kim. Tempat ni jadi sarang segala kegiatan jahat dilakukan seperti penyeludupan dadah, duit palsu, dan sebagainya. Penting sebagai salah satu cara generasi Kim terus memerintah Korea Utara. Tapi fikir balik, seluruh negara Korea Utara ni rahsia sebenarnya. Leulz~

2) Mezhgorye, Russia


Dilarang masuk sebab dikatakan ini tempat pelancaran senjata nuklear. Omputeh cakap, Dead Hand Missile Site. Tak retilah nak trenslet. Ada 2 batalion askar Russia berkawal untuk melarang orang menyelinap masuk.

1) Area 51, Nevada, Amerika.


Tempat diorang kaji UFO dan segala apa tah rahsia Amerika.

Sekian untuk Top 10. Tunggu Top 10 yang lain ye. :D

No comments:

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics