expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Friday, December 14, 2012

Kekecewaan Mencari Kerja

Assalamualaikum...

Rasa amat kecewa dengan bangsa sendiri. Ni nak cerita la ni.

Kelmarin, pada tarikh yang cantik (12/12/12), aku pergi interview kerja kat syarikat yang bernama Premier Podium Sdn. Bhd. Syarikat ni letaknya kat Northpoint Office, Mid Valley. Pergi interview pun sebab kakak aku yang suruh. Sebab jawatan yang kosong tu sebagai Eksekutif Pentadbiran dengan gaji RM2200 - RM2800. Rambang mata.


Oleh sebab kerja aku sekarang ni (metal trader consultant kat GB Consulting) waktu kerjanya fleksibel, aku sempat la pergi untuk interview ke Premier Podium Sdn. Bhd (PPSB). Interview berjalan lancar. Cuma aku tak sempat nak prepare lebih la. Background syarikat pun aku tak tahu. Maka ruangan yang bertanyakan tentang pengetahuan aku tentang company ni aku kosongkan. Dah aku tak tau.

Interview tamat dalam 10.45 pagi. Dah habis, aku pun terus ke opis aku. Jauh berjalan hari tu. Sampai-sampai je, aku terus buat research tentang PPSB ni. Apa yang aku jumpa amat mengecewakan.

Ada 2 blog yang indirectly cerita pasal kewujudan company ni. Dalam blog tu cerita diorg pasal company bernama Real Ingenious Sdn. Bhd. Tapi PPSB ni lebih kurang sama macam Real Ingenious la. Company ni company scam atau yang aku faham, menipu. Target diorg ialah manusia-manusia yang fresh graduate. Baru je lepas grad dan desperately nak kerja. Macam aku la. Gaji mahal, siapa tak nak kan.

Secara rumusannya, dari blog yang aku baca tu, ini modus operandi mereka:

1) Kebanyakan target mereka ialah fresh graduate yang berbangsa Melayu. Oleh itu, kebanyakan staf mereka berbangsa Melayu. Ini untuk first impression mungkin.
2)Masa interview, dia akan kata kerja kita macam ni, macam tu. Tapi masa training, bukan itu yang akan diajar. Dia akan ajar kita tengok market, analisis graf, tengok turun naik harga. By the way, company ni, company FOREX scam.
3) Diorang akan berbelah bagi dan sentiasa bagi alasan bila korang mintak offer letter. Apa yang susah sangat nak bagi tak tahu lah.
4) Masa cuti Sabtu Ahad, ada la staf akan call korang. Konon caring tanya itu ini. Ada udang di sebalik batu rupanya.
5) Staf-staf situ akan pujuk korang hari-hari untuk ajak famili korang invest. Invest bukan seratus dua ratus. Beratus ribu jugak la.
6) Gaji dan komisyen sangat kabur. Means, korang akan blur cemana sistem pemberian gaji diorang. Dapat ke tidak.
7) Bila kantoi kena tangkap dengan polis, diorang akan bukak lagi kompeni lain dengan nama lain.

Dan macam-macam lagilah cara diorang nak menipu. Paling tak tahan tu, bangsa sendiri, MELAYU pun join menipu. Tak ke sedih?

Aku kecewa sangat-sangat. Cuba tengok CINA contohnya. Yes aku akui yang kaum-kaum CINA ni memang sesetengahnya racist dengan bangsa lain, MELAYU terutamanya. Tapi, aku kagum sebab jahat diorang tu bukan terhadap kaum dia sendiri. Sama-sama CINA saling bantu membantu. Sebab tu banyak CINA kaya kat KL/Selangor ni. Nak banding MELAYU? Terbalik. Baik kemain dengan bangsa lain, pijak semut pun tak mati. Dengan bangsa sendiri? Tipu orang, khianat orang. Sanggup makan duit haram sebab nak kaya. Dah la imej semua baik-baik je. Semua bertudung. Tapi hati busuk!!!

So guys and ladies, kalau korang nak apply job, make sure siasat dulu latar belakang company. Kalau tak de website company tu, baik tak payah la pergi interview. Memang sah-sah menipu. Jangan la tertarik dengan gaji yang mahal-mahal.

Aku ni kalau susah sangat dapat kerja, aku nak bukak perniagaan sendiri je. Bukan ke memang digalakkan dalam Islam?

222 comments:

1 – 200 of 222   Newer›   Newest»
Nurul Ain said...

wooo bahaya tu...same ar kita pun susah nak dpt keja hahaha
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

ZWAN SABRI said...

cina lebih kepada membantu bangsa sendiri.. melayu pulak lebih kepada bantu kroni sendiri.. huhu

Lolakula Sam said...

Jgn per PREMIER PODIUM SDN BHD!!! Modus operandi yg sama dengan REAL INGENIOUS SDN BHD.. Org2 RISB pindah ke sana.. RISB dah banyak pendedahan kt internet, dorang pindah n tukar nama even nama dorang sendiri..

Lolakula Sam said...

Jgn invest di PREMIER PODIUM SDN BHD!! Saya dah kehilangan rm200k.. Kawan2 yg lain semua loss.. Dorang tipu ckp tak loss.. Dorang tipu kata ramai lagi yg untung.. Kami berhubung satu sama lain setelah terlambat n sebenarnya semua loss dari dulu samapi skrg.. Di REAL INGENIOUS SDN BHD maanager semua pakai nama tipu.. Setelah loss kami siasat manusia syaitan yg memperkenalkan dirinya sbg 'SHAZLIN' itu ialan NUR AFIRAH MURTADZA.. Manusia yg dikenali sbg 'DIANA' nama sebenar ialan ERNI SYARINA KAMARUZAMAN.. Dgn pakai nama tipu niat dorang utk menipu org memang jelas kt situ.. Dorang berasal dari Gorgeous Chain SDN BHD.. Bila dah famous kt internet GCSB menipu duit, dorang pindah kt RISB.. Skrg ke PPSB..

Lolakula Sam said...

PREMIER PODIUM SDN BHD, Midvalley.. Korang invest tunggu masa je untuk loss..!!! Mcm kami yg dah loss berjuta2.. Dorang buat forex jalan kotor, sbb nak komisyen..

Lolakula Sam said...

PREMIER PODIUM SDN BHD, Midvalley.. Korang invest tunggu masa je untuk loss..!!! Mcm kami yg dah loss berjuta2.. Dorang buat forex jalan kotor, sbb nak komisyen..

Cik Nila said...

Masalah betul kalo melayu mcm ni.. bukan nak bantu anak bangsa.. hati - hati ya! :)

suzysahaja said...

kerja dekat GB CONSULTING SDN BHD best tak

ratu jempol said...

boleh check kat blog ni utk extra info

http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html

nur afirah said...

layan blof fira nurafirahpenipu.blogspot.com

Andrew Rinner said...

bro..blh bgtau yg GB Consulting sdn bhd tu bukan scam jg ke sbb ada member sy mau invest duit kat company tu......please bro...i need ur urgent answer cuz im really concerned abt these kinds of culprits

Andrew Rinner said...

please giv me ur answer as soon as possible cuz i need to avoid her from losing such a hugh amount of money & to her clients as well

Andrew Rinner said...

Wah 2 weeks only....so how much ur paid that time???? was it really like 2k & above...BTW she is my gf..thats why i busy body sgat...blm sampai 1 minggu masuk dah kena promote jd manager kat ctu...i pun mcm a bit suspicious abt that since she is diploma in medical laboratory..n i ada try post feedback kat website Bank Negara last nite but need to wait at least 5 working days bru la ada respond from them..

IQBAL ZARIN said...

to tell the truth, i'm not paid that time. ye la 2 minggu je. but the boss said that once i get a person to invest, then i will get a basic. and the basic is only 1K. hmmm~

jadi manager? waw~ i think kat opis tu (wisma sentral) memg da tak de org kot sampai dia terus jadi manager. for me, kalau ur gf nak kerja situ, let her be. but don't invest.

Andrew Rinner said...

Hahaha...i cant stop her fire spirit bro...she work there plus she did invest 100k for the company..but anyway thanks cuz willingly to share ur xperience n a bit info abt that company.. im personally hope that she'll learn something frm there either good or bad..thanks again bro..

: : memeng : : said...

ok.. as i read this post...i am already here at this unknown company.. because they didn't advertized their website together with the advertisment.. i just fill up the form.. grrr.. chewah.. beria ckp omputih.. nanti saya update apo bondo kojo eh

Tengku Noor Aida said...

hmmmm... ade interview kat gb consulting tu arini.. tp kalu company mcm kat bangsar n amcorp mall tu xnk laa...menipu je kejenya..sedih tol.. nk cr kje tol2 pun ssh.. bnyk tol mnipunye... tp kat bangsar n amcorp mall tu ade kwn2 umah sewa pnh kje sana.. sorg tu dpt kje kat bangsar...tp abis training die dh bhenti..pelik.. staf diorg col setiap masa tnye wt pe.. caring gler..yg sorg lg kje kat amcorp mall.. die ni brtahan lama laaa... 4 bln jgk rase.. tp kcian kje xdpt gaji bulan2.. pelik2... gb consulting pun cmtu jgk ke yer??

IQBAL ZARIN said...

memeng: do update! hahaha

Tengku Noor Aida: interview kat GB jugak? so rasanya isnin nti dia panggil training kan? update ok? :D

Andrew Rinner said...
This comment has been removed by the author.
EkaWeird said...

br je lepas interview td. Real Ingenious Sdn Bhd kat Bangsar. Betul ke penipu? Baru berpinar-pinar mata dengan company tu dengan gaji ditawarkan tetiba hancur punah. da la jadi penggagur lama ni.. sedihlaaa macam nii.. tak sempat nak kumpul duit untuk kawen bulan 12 ni. T_T

EkaWeird said...

coppp...... baru je pas interview kat Real Ingenious Sdn Bhd kat menara UOA. serius ke tak bagi duit basic? tak leh ke komplen. kenapa admin kene wat sales lak? Ika baca dari surat khabar je ada keje ni. takut laaaa...takut tak sempat nak simpan duit la. bulan 12 ni da nak kahwin. keje lom dapat lagi.. ada kerja kosong tak untuk dak sains komputer?

Andrew Rinner said...
This comment has been removed by the author.
Lolakula Sam said...

Kepada Andrew Rinner, itulah sejarah hitam dlm hidup yg terjadi kpd kami sebelum ni.. Kena monitor market sampai pukul tiga pagi, kerja bukan setakat habis di ofis.. Yg lebih parah kehilangan duit beratus ribu.. Dorang sgt pandai cantas sampai tak nampak yg dorang salah.. ex gf awak tu bagi saya memang dah kena tipu,company tu buat dia terhutang budi sekarang ni supaya dia boleh terus mencari org lain utk melabur plak(kononya dah jadi manager sebab dah tak ada org lain dah kot, maybe company baru)!! Sepaerti yg berlaku kepada Erni Syafrina dan Afirah sampai syok menipu org siap tukar nama, asalnya mangsa.. Nasihatilah dia itu semua trick jahat boss kt situ, dah ramai yg terkena kt luar sana.. Hati dengan GB Consulting plak!!! address dia kat manae ya? warwarkan kepada org ramai kt luar sana.. ape action dari goverment dengan benda mcm ni?? ntahla..

Lolakula Sam said...

Dari awal saya baca komen Andrew Rinner di blog ini, saya dah dapat rasakan ex gf awak tu akan loss.. Bos di situ akan mengharapkan dia terus berkerja di situ utk dia cover loss, dengan bagi komisyen yg tinggi jika dapat tarik org lain plak melabur(disamping tu buat dia terhutang budi jugak).. Percayalah itulah yg berlaku kepada GC Sdn Bhd, Real Ingenious Sdn Bhd,Premier Podium Sdn Bhd sekarang dah bertukar jadi Dynamic Wise Sdn Bhd dengan bidang investment sekali bertukar.. Modus operandi yg sama saja!! Penipu!! Hati2 dengan GB Consulting plak k!!

Andrew Rinner said...

But Bank Negara Malaysia still need the proof such as any documents or any receipt regarding any deposit taking from the public by the company so that they can proceed to investigation but thats impossible to be obtained since im not directly involved in that company but the risks of involving in their investment still there,so nothing i can do more even after found more information from many sources even directly from one of the employee of that company bcuz lack of solid proof like documents or any transaction proofs its just like a fake story...thanks again to this blog owner... GB Consulting bcame a nightmare for me bcuz its ruining all my life happiness n lov...

elin said...

link blog FIRA PENIPU perempuansialafirah.blogspot.com

dut bun said...

ermmmmm.....

dut bun said...

ermmmm.....buat kawn2,berhati2 ngan company REAL INGENIOUS penipu besar...aku 0ne of victim diorg hmpir half 1 million duit family aku rugi dalm investment tu....ilang sedara. ilang adik beradik dik mgsa penipuan diorg.....BRYAN, IRENE, SYAZLIN, JULIA,ILA, AFIQAH,LINA, SARAH,NADIRAH nama2 tu adalah kononnya manager kt sane....semua pembohong besar....

Andrew Rinner said...

Sorry lolakula...comment sy x taily sbb blog ni lambat d update kot..pasal kisah hitam sy,ex gf sy tu skrg ni tgah bahagia bcinta dgn bos dia tu...sakit tahap raja dewa dah hti sy dbuatny...sy harap ada jg balasan yg sama mnimpa dia nanti...o ya,time u invest ari tu,sampai brapa lma ya u sedar yg u dah loss u punya duit ya??? sbb skrg ni ex sy tu aktif sgt add buddies kat fb kbnyakn org tua,sy pun xtau apa dah jd dgn psychological dia,,mcm bgtu taksub dah dgn smua tu..klu mau dbandingkn dgn dia yg dlu,skrg ni dia dah sampai btukar jd alien..soal hati org pun dia x kisah langsung..sy menyesal n kecewa dia kerja d GB insulting n irritating SDN BHD tu..

Andrew Rinner said...
This comment has been removed by the author.
Lolakula Sam said...

Andrew Rinner.. Lebih kurang 3 bln mcm tu.. Habis RM200k.. Wow bercinta dengan bos pulak? Melayu ke Cina? Bank negara n polis tak buat apa2 pun, walaupun dah beratus2 report dibuat.. Bos2 penipu tu ambik kesempatan ats kelemahan undang2 skrang, dorang terlebih bijak.. Mangsa diperbodohkan.. Ikut rasa hati mcm nak gi kerat hidup2 je melayu penipu tu, tapi apakan daya.. dunia oh dunia..

Andrew Rinner said...

Last time dia bgtau bos dia tu pakistani mix mlayu...apa blh buat bro,susah mau balas blik smua tu time d dunia ni..smua manusia bgtu taksub dgn duit..xtau dah mn satu dosa n pahala..penguatkuasaan pun sgat lemah,, mcm hangat2 tahi ayam je warwarkan d website gov sendri,dia org cuma focus dgn kes yg bprofil tinggi n mmbiarkn yg still kecil2 ni bleluasa smpai thantuk sdar bila time byk dah jd mangsa..sampai bila la aduan tu akn diambil pduli pun xpasti lg,mayb tunggu company tu bkembang mcm kes GENNEVA tu kot..

dut bun said...

ape kate kite semua,kumpul smue info n p ramai kt balai polis n p cmpany tu bg warning.....

Andrew Rinner said...

Wah..idea mcm tu perlu kberanian yg tinggi bro..i still student fnal year ni..info mcm tu kena ada yg tpaksa bkorban melabur kat situ jg..n company tu dah buka bbrapa cawangan area klcc jg..salah satu affliate company yg sy tau MT ARYACOM SDN BHD tu cawangan bru diaorg..at least ada yg sudi try melabur kat situ n guna smua dokumen2 transaksi tu buat aduan d bank negara n then lpas dia org bg greenlight utk buat report polis,bru kita blh pakat buat laporan tu..lgpun kita kena lbh bijak dr diaorg,jgn hangat2 tahi ayam je..be a real man..we got right to know the truth bcuz this is a democratic country..protect each other like they are ur family member as well..

IQBAL ZARIN said...

sorry lama tak respon. i appreciate ur effort to help others. and maybe i can help a bit. andrew, check ur emel. mungkin dapat membantu. :)

Andrew Rinner said...

Anyway,,thanks bro but what we need is some evidence that proof their business activities such as any transaction documents regarding the investment into tht company..actually for safety purpose we should not discussed this matter in this blog since people could see what we've posted in this blog through G search..its better for each of us discuss it privately through email..here is my email andrewrinner10@yahoo.com..sharing these info publicly might expose ourselves to some risky situation..but dont be afraid to cooperate if anyone are interested to do so..

Lolakula Sam said...

Please share with me also at lolakula89@gmail.com.. Mungkin bleh bertukar no fon.. Thanks all..

Classroom Gangster said...

Nice entry. A ver good topic to be discussed with my students.

Classroom Gangster said...

Nice entry. A good topic to be discussed with my students.

angerik beauty cosmetic said...

compony ni ada bukak intv lagi di di star..aku baru dapat intv dari compony nih..so ati2 pada semua.yang mencari perkerjaan

Nurul Karmila said...

Mmg betul yer pasal company ni....huhuhuhu....
Kno diorg x malu ea buat keje mcm ni....
Da tu still advertise kje kosong lg....

Nurul Karmila said...

Betul ea sume citer ni...huhuhu
Kesian lar kat sape yg terkena....knp diorg ni masih berleluasa lg...still ade iklan kje kg....

Andrew Rinner said...

Weak enforcement from gov..thats the point here

bunnypinky said...

Premier podium kat midvalley kan.....tingkat 11....tp unit brapa ye?

bunnypinky said...

sesiapa msh ingat lagi tak nama person in charge yg interview di permier podium tue? Bila syarikat tue close down ye? Tingkat 11 unit brapa ye?

bunnypinky said...

sesiapa msh ingat lagi tak nama person in charge yg interview di permier podium tue? Bila syarikat tue close down ye? Tingkat 11 unit brapa ye?

bunnypinky said...

sesiapa msh ingat lagi tak nama person in charge yg interview di permier podium tue? Bila syarikat tue close down ye? Tingkat 11 unit brapa ye?

suehaila sapri said...

hi, i pernah kj kt GB ni, skg acc clients i bermasalah...smpi skg xdpt lg duit. klu u nk any document or receipt i ade simpan...cmne nk wat report? i mmg geram sgt2 dgn GB ni, mcm2 alasan dia bg.

ikin said...

Thanks 4 d info..baru terapply job ni..tergerak hati nak google pasal company ni, alih2 terjumpa blog awak

Shariffah Hanim said...

Aku baru je kot attend for this position..near by mid valley. Aduii tengah khusyuk2 isi form.. skali seacrh pasal background company.. last2 jmpa banyak bad feedback from old stuff. Thank you all.. kalau xsbb blog korang.. aku mgkn da attend interview tu. Nasib sempat lari dr interview tu.

Andrew Rinner said...

I'll try the best i could to help u out but,could u send any soft copies of proof of the transaction to my email that i had stated in this blog..ermm i'm hoping this kind of temptation wont break ur patience during this fasting season..

Andrew Rinner said...
This comment has been removed by the author.
Andrew Rinner said...

Just send any soft copies of proof of the transaction to my email that i had stated in this blog..i'll try the best i could to help u out..

nur said...

iklan dalam surat khabar yang offer eksekutif pentadbiran gaji 2k lebih tu.. macam adik beradik company yang dibincangkan ni ke?

nur said...

name company yang saya dapat d'wise company.. tapi dalam surat khabar takde name company pon.. dekat mid valley jugak..

Faridzuan Mohammad said...

Sakit hati ada jugak. Nak kata rambang mata. Tak jugak. Sebab niat cari waktu bekerja pejabat je. Sekali aku pernah datang 2 intrviews. 1 dekat midvlley and lagi 1 dekat MT ARYACOM. Setahu aku ARYACOM antre company scam dari indonesia. Tetapi ARYACOM pon digunakan dekat malaysia. Baru2 aku temu duga. Dapat dekat MT ARYACOM. Suruh datang training 10 hari. Hari pertama aku dah pelik. Mlm siasat la pasal forex. Tool yang digunakan. IP aku dapat dari russia. Hari kedua. Aku tanye tool ni scam ke. Dia nafikan. Hati tak sedap. Okay fine. Hari ketiga siasat lagi. Terjumpa la blog tentang pernipuan ni. Aku dan sorang pmpoan je datang training. Hari keempat aku tipu pekerja MT ARYACOM. Hahahaha. Yela, aku nak selamatkan diri. Tak kan dengan tangan kasong. Mesti la ambik balik maklumat pribadi aku dan lagi sorang prtner aku. Lepas tu terus cambut lari. Hahaha. Ikutkan aku nak je tangkap gambar pmpoan tu. tapi takot perasan pulak. Dekat mane cawagan dia?

Faridzuan Mohammad said...

Sakit hati ada jugak. Nak kata rambang mata. Tak jugak. Sebab niat cari waktu bekerja pejabat je. Sekali aku pernah datang 2 intrviews. 1 dekat midvlley and lagi 1 dekat MT ARYACOM. Setahu aku ARYACOM antre company scam dari indonesia. Tetapi ARYACOM pon digunakan dekat malaysia. Baru2 aku temu duga. Dapat dekat MT ARYACOM. Suruh datang training 10 hari. Hari pertama aku dah pelik. Mlm siasat la pasal forex. Tool yang digunakan. IP aku dapat dari russia. Hari kedua. Aku tanye tool ni scam ke. Dia nafikan. Hati tak sedap. Okay fine. Hari ketiga siasat lagi. Terjumpa la blog tentang pernipuan ni. Aku dan sorang pmpoan je datang training. Hari keempat aku tipu pekerja MT ARYACOM. Hahahaha. Yela, aku nak selamatkan diri. Tak kan dengan tangan kasong. Mesti la ambik balik maklumat pribadi aku dan lagi sorang prtner aku. Lepas tu terus cambut lari. Hahaha. Ikutkan aku nak je tangkap gambar pmpoan tu. tapi takot perasan pulak. Dekat mane cawagan dia?

Faridzuan Mohammad said...

Waa, aku pernah datang 2 temuduga dekat syrikat scam ni. 1 dekat northpoint midvalley tingkat 11 sebaik dapat kerja sane. 1 dekat MEGAN AVENUE2 tingkat 15. Jln yap kwan seng near KLCC. Hari pertama 3 org. 2 laki dan sowg pmpoan. Ttpi mencurigkan. Dok la siasat. Ttg tool forex digunakan. Aku dapat IP dr negara russia pemilil asal. Hari kedua tgl aku berdua dgn pmpoan. Yang dok latih kami name dia pmpoan BODOH TINA. Aku tanye. Red bullion ni scam ke? Dia jwb bukan. Aku tanye dari negare mane tool ni. Dia jwb USA. Aku dpt semua dari russia. Lagi mngrikan. Hri ketika aku siasat. Rupa nye MT ARYACOM pon ada dekat indonesia tapi name dia MFOU ARYACOM. Syrkat scam jugak. Lpas tu jmpe la blog tentang prnipuan ni semua. Hri empat elok tyar rakan training aku, tyar dia pancit. Jd x dpat dtg. Aku call bg tahu syrikat tu scam. Persoalan dia mcm mane aku nak dapatkan maklumat pribadi aku dgn rakan. Aku pergi jumpe pmpoan BODOH TINA. Tanye sorang ke? Dia jwb sorang. (Dalam hati BAGUS). Pergi bilik dia, mintak maklumat pribdi aku dan rakan pmpoan. Kata nak copy resume. Bila dah dapat ape lagi. Cabut lari. Kesimpulan nye ko bodohkan orang. Sekali ko pon diperbodohkan dgn aku. TINA tu siap anta msg dekat rakan aku. Ckap aku ambil maklumat dia. Lepas tu x dtg blik. Pdhal aku dlm rumah pmpoan tu dgn keluarga dia. Bg tahu hal sebenar. Hahahaha. Ikutkan hati nak je curi2 tangkap gmbar TINA. Tp x sempat. Yang pasti, TINA ni bkan DIANA OR SHAZLIN. Byk betul syrikat scam ni.

Faridzuan Mohammad said...

Paling hati aku panas. Aku tolak 4 interview. 2 syrikat besar. 1 syrkat kukuh jgak lah. 1 syrikat kecik. Rugi gila sebab kejar syrikat scam pdhal 4 syrikat ni tawaran lebih bagus. Tpi still aku nak dekat syrikat scam. Tpi nak buat mcm mane. Dah ujian. Terima la. Lepas ni berwaspada. Baru lagi kejadian ni berlaku. Antre 26.8 cmpai 29.8. Yang penting. Segala maklumat pribadi aku. Aku dpat ambil balik.

Shariffah Hanim said...

Nama company ne dynamic wise sdn bhd

Honey Bee said...

Part 1/2

BNM Telelink bnmtelelink@bnm.gov.my
11:01 AM (11 hours ago)

to


Sir/Madam,

We refer to your e-mail dated 27 August 2013 on the above.

If the investment scheme clearly offers an investment opportunity by collecting deposits from the public and investors are promised investment returns within a certain period of time, whereby the original investment will be refunded, it maybe contravene Section 137 Financial Services Act 2013 (FSA). This investment activity is against the law and you are investing at your own risk. We urge members of public to invest only with licensed financial institutions.

An easy way to identify and verify whether or not a company is licensed by Bank Negara Malaysia (the Bank), you can refer to the licensed institutions list on our website by following this URL

http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=17&pg=54&ac=57

If the company is NOT LISTED on our list on the website, it simply means that the company is NOT LICENSED NOR APPROVED by the Bank to offer any financial services or products.

You may also cross check with Securities Commission's (SC), Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) and Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) on status of the company via their website :

1. http://www.sc.com.my
2. http://www.ssm.com.my
3. http://www.kpdnkk.gov.my

If you have any information pertaining to illegal deposit taking activities or illegal foreign currency dealings or a victim of such activities, you can send details of such information or complaint together with the documents to the Bank as follows:

LINK & Regional Offices
Bank Negara Malaysia
Jalan Dato' Onn
50480 Kuala Lumpur
Fax: 03-21741515
E-mail: bnmtelelink@bnm.gov.my


For more information on financial fraud alert, please visit
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=216&pg=701&ac=98 and http://www.bnm.gov.my/microsites/fraudalert/index.htm

For more information on banking, insurance & takaful, please visit
http://www.bankinginfo.com.my & http://www.insuranceinfo.com.my

Thank you.


Raja Rohafiza bt Raja Hassan
BNMTELELINK
Bank Negara Malaysia
No Tel : 1-300-88-5465
No Faks : 03-21741515
Emel: bnmtelelink@bnm.gov.my

Honey Bee said...

Part 2/2
----Original Message----
From:
Sent: 27/08/2013 03:51 PM
To: bnmtelelink@bnm.gov.my

Cc:
Subject: FW: I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims.

Dear Sir,

I need advice on these claims and appreciate if your office could investigate the claims. If the claims/allegations are true, stern action must be taken against the operators to prevent them from setting up new company to continue with their cheating ways.

If it is true, it is very sad that they used fresh graduates as 'agents' to convince their family to invest and some may have to sell houses etc to pay up for the losses. The Malays has this saying 'kalau tiada angin masakan pokok bergoyang' hence if it is recorded and documented in more than 20 blogs there must be some truth to the allegations and investigation must be carried out.

1. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/01/fresh-graduate-awas-dengan-jawatan.html?m=1
2. http://czuekazulaikha.blogspot.com/2013/08/lagi-mengenai-real-liar-ingenious-sdn.html?m=1
3. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html?m=1
4. http://ayna-aadnan.blogspot.com/2012/06/tipah-tertipu-kisah-mangsa-scammed.html
5. http://ernisyafrinapenipu.wordpress.com/
6. http://mypreciousblog90.blogspot.com/2012/12/kekecewaan-mencari-kerja.html?m=1
7. http://perempuansialafirah.blogspot.com/
8. http://atilieya.blogspot.com/2012/11/interviewscam-company.html?m=1
9. http://misisitukangtulis.blogspot.com/2010/07/gorgeous-chain-sdn-bhd-penipu.html?m=1
10. http://amyliana86.blogspot.com/2010/07/sambungan-entry-semalam.html?m=1
11. http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=521835
12. http://bilainginberbicara.blogspot.com/2011/01/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
13. http://eliyazid.blogspot.com/2011/01/gc-sdn-bhd-plaza-sentral.html?m=1
14. http://tintaheartyku.blogspot.com/2011/06/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
15. http://sitiazlinaishak.blogspot.com/?m=1
16. http://karpethidup.blogspot.com/2010/07/sangat-tak-patut.html?m=1
17. http://toet2meoww.blogspot.com/2011/09/final-part-gorgeous-chain-sdn-bhd-titan.html?m=1
18. http://www.bicarajutawan.com/forum/t24389/
19. http://benarkan-ku-untuk-berbicara.blogspot.com/2011/02/gorgeous-chain-sdn-bhd.html?m=1
20. https://www.facebook.com/erafm/posts/10151635028217345

and many more just google,

AdKeTo EjayElle said...

waaa.. hampir2 nk apply interview Aryacom. dia offer gaji xbyk rm1900 tp keje 11am-5pm je.. nasib baik la jumpa blog ni. btw ada lagi satu company wesman services sdn bhd tu ok ke? tgk modus operandi mcm sma jgk spot future tu. baru je gi interview smlm. but mmg x join la cz meragukan dia suruh training dulu 2 hari lps tu baru bincang gaji. yang pelik cara dia conduct interview mcm buat MLM lak dok explain psl spot investmt..spptnya if interview ptt manager tny la psl working experience semua tu kn. ni tak. dia siap tunjuk report customer untung la. environment ofis mcm korg cite semua melayu.

IQBAL ZARIN said...

just for information. GB consulting is closed for good. latest information from my former friend who used to work there also.

Andrew Rinner said...

Hello Iqbal..is it true what u've said regarding GB Consulting???

IQBAL ZARIN said...

maybe. my former colleague tell me about that info. i don't know also. maybe i will go to wisma central to see whether it's true or not.

but if it is true, they will open another company with another name at different location. as usual. :)

so hows ur ex right now? i want to know since GB is closed right now.

Andrew Rinner said...

thanks for ur info n curiosity pal, actually i never been able to contact her anymore....i hope she will be ok eventhough she is my ex..anyway im glad cuz ur feedback is unusually more faster than before...

IQBAL ZARIN said...

i'm just happen to be on9 yesterday when i tell that news. that's y i react faster to ur question. :)

Andrew Rinner said...

Anyway...got any news about GB Consulting?

Bundlezzzz said...

Sy br je blk dr interview dr comp tu..bile blk br sy sempat nk usha tenet psl comp tu..alih2 jumpe plak blog2 ni sume..mcm mn ek..sy dh isi application form tu...

Bundlezzzz said...

Sy br je blk dr interview dr real ingenious ni...sblm ni x sempt nk cr comp background...dh smpi umah br teringat nk google..alih2 jumpe psl comp ni penipu...sy dh isi application form tu..ala form yg kene isi bile kite gi interview tuh...mcm ne ek..aduila...

Bundlezzzz said...

Mcm ne sy nk amik blk resume sy tu ek..sy br je tau ni..

IQBAL ZARIN said...

bundlezz... biasanya diorg main campak je borg tu. kira da jd mcm smph. so x yah risau.

Bundlezzzz said...

Yeke iqbal..thanx a lot bgtau..klu x susah ati gak ni....x sangka tul diorg ni...ms muda bleh la berlagak dgn duit byk tuh..dh tua nnt bleh ke duit yg byk tu jaga diorg blk..xpe la..semoga Allah bg blsn setimpl kt diorng..

NURUL AUFA AMIRA said...

Saya pun pnh keje kt real indegious 2 selama seminggu. asyik paksa suruh msk tp diizinkan Allah saya disuruh berhenti sebab saya xder client within a month. memang sedih giler waktu tu, org dhla nk mcari rezeki disuruh berhenti pulak sbb xfulfill requirement. Manager2 bryan,ila,julia,shazlin,nad,nadia semua ada lagi kt citu.cmner kita?nk stopkan activities ktia?semua urusan kita yg buat.Kalau loss nnti sure diowg kata saya xpksa diowg invest pun diowg sendiri yg interested.

fara said...

anyone can tell about wesman services sdn e-1-5 block e megam avenue 1, jalan tun razak,kl sbb ada interview selasa ni... plz help me.... sape2 tau pasal compny ni... risau . tq

BayYie77 said...

Camna cite wesman services sdn bhd tu? Lama dah nie.. Ok ker?

BayYie77 said...

Camna cite wesman services sdn bhd tu? Lama dah nie.. Ok ker?

DuniaMamaSUFEE said...

Hello2! I tgh training kt dynamic wise. Plsss... Contact no i 0142941224. Skgni msuk ari ke5. Still xdpt offer letter. Klu btul tipu, i nk quite terus. Pls feedback!

jejaka gusar said...

sy ade tmujnji mggu dpn.. sykt dinamik.. lokasi dimklumkn dpn midvalley.. tpi mse hri intrview ade org akn tnjuk arah lokasi pjbt..
ttarik sbb gaji lumayan.. bile cri info sykt ttibe terjumpe post ni.. ade sesape tahu pasal sykt dinamik ni x? sy tbaca iklan kt harian metro 4 julai 2014.. boleh kongsi ape2 info/mklumat x..

Nurul Ilham said...

Actually, saya adalah mangsa terbaru company bernama Dynamics Wise Sdn Bhd. Tapi dorg BUKAN buat investment FOREX tapi GOLD and SILVER investment. Utk bukan pekerja minimum modal RM165 K. Utk pekerja pulak melabur di company tu modal die RM50 k.Then duit akan di hantar ke HONG KONG bawah GOLDEX GROUP LIMITED. Cerita semua sama tetapi Dynamics Wise tempat saya bekerja nie buat utk GOLD & SILVER investment. Dorg hari2 tanya saya bila mak saya nk masukkan duit utk buat akaun. Tak cukup duit pun. Suruh jugak booking dulu padahal bukan boleh buat trading ape2 pun. Last2, saya berhenti kerja situ.

Elwana Adnan said...
This comment has been removed by the author.
Wan 12345 said...

salam..

sape yg pernah keje or penah terkena ngan company REAL INGENIOUS ni bole pm sy kt email wan.lokman77@gmail.com... sbb sy pn salah sorg mangsa kpd mangsa...byk gak duit burn...tq..

amirur syafiq said...

salam sya bru apply salah satu company dwsb..sya kol diaorg tnya company ape then diaorg ckap company financial so sya pon tnya alamat compny tu ( unit 4, tngkat 10 tower B north point, midvalley city )..sya apply sbab tertarik dgn gji and position...tpi bila nk cri company tu dlm google xda..so bla sya cri tgk2 company tu tipu itupon sbab tuan punya blog ni..trima kasih byk2 sbab sya x trtipu, moga d murahkn rezeki..klau x mnggu dpan sya dah prgi KL utk iv bkan senang sbabnya sya org perak..sma2 lah kta berdoa agar ALLAH trunkn blasan ke atas diaorg ni..lgi yg xbleh caye sbabnya yg tipu for iv itu pon org melayu jgak..

ini adalah contoh iklan krja kosong tu:


Eksekutif Pentadbiran/Pembantu Tadbir
Yesterday 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 2,800
KELAYAKAN:-

* Berumur antara 24 - 30
* Berkelulusan DIPLOMA / IJAZAH (Mana-mana Disiplin)
* Bumiputera diutamakan
* Berpengalaman / Tanpa Pengalaman
* Berkemahiran Komputer
* Boleh bermula kerja SEGERA

MANFAAT:-

* 5 HARI Bekerja (9am - 6pm)
* BONUS Tahunan
* CUTI Tahunan
* Peluang Kenaikan Pangkat
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM/BUS)

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
Cik Shila / En Helmi @ 03 - 2282 2300
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Bangsar)
• Application Deadline: 31 Oct 2014

DWSB
Servicing Company
We are an established company located in Kuala Lumpur, as we are going to expand our business, we would like to get more manpower to support our company. Those candidates which are highly motivated and willing to take challenge are welcome to apply the positions we offered.


Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
20 Oct 09:31.
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

Pegawai Pentadbiran/Pembantu Tadbir
3 Nov 08:55. |
Pendapatan:- RM 2,000 - RM 3,000
KELAYAKAN:-

* Kelulusan DIPLOMA / IJAZAH
* Berumur antara 23 - 30 sahaja
* TIDAK memerlukan pengalaman kerja yang khusus
* BUMIPUTERA diutamakan
* Boleh bekerja dengan SEGERA
* Yakin, Positif dan Bermotivasi Tinggi

MANFAAT:-

* Bekerja dari ISNIN - JUMAAT (dalam pejabat)
* Peluang KENAIKAN PANGKAT
* CUTI,BONUS & JUMUAN Tahunan
* Lawatan syarikat (dalam/luar negara)
* Berdekatan dengan Pengangkutan Awam(KTM, BUS, Teksi)
* Persekitaran kerja yang selesa dan kondusif

Sila Hubungi untuk Temuduga:-
EN AZAM / CIK IRA
03 - 2282 5800
Job Info:
• Salary: RM 2 500 per month
• Job Type: Executive
• Experience Level: < 1 year
• Category: Admin/Data Entry
• Job Location: Kuala Lumpur (Mid Valley City)
• Application Deadline: 30 Nov 2014

dwsb (dynamic wise sdn bhd)

lgi skali thanks byk to tuan punya blog krana telah slmatkn sya...

Nurul Ilham said...

Untuk makluman semua n @Elawana Adnan sesiapa yang pernah datang interview or kerja sekejap di Dynamics Wise. Korg punya resume n copy i/c, dorg takkan buang ehh or bakar. Tapi dorg akan buat draft paper/kertas conteng n akan bg kt org2 yg buat sesi training kt situ. So, malang sekali maklumat2 kita semua nth sape2 dpt. Copy i/c pun buat kertas conteng n then bg kt org yg training situ. Nama dalang LILY, LIYANA RAHMAN, INA, MR AZRI, MS EMMA, MS ESTHER.

ka-C cha said...

Da sesiapa prnah dgr sal company fairview consultancy tak...risau lak g intrview esok..plz jwb.

Arif Nasir said...

Fuh, aku tertipu sebab berminat dengan tawaran kerja dari syarikat DWSB tu. Nasib baik aku jumpa entry blog ni. Terima Kasih :D

Asnalira Bahri said...

Saya pon tadi ada kol company tu yang Amirur syafiq kata tu.. sejibik dengan alamat semua... dia suh datang interview hari esok... kerja sebagai pegawai tadbir la kononnya... nasib baik lah baca kat sini... hurrmm.. risau sungguh skang ni smeua company nak menipu je untuk keuntungan teruk betul la... kita orang Melayu ni yang tertipunya, baik degree, diploma ke smua jadi rambang mata utk kerja. So, sebab dah taw, tak nak la pergi interview... insyaallah banyak rezeki lain kat company lain pulak cpat atau lmbat je la kotnya.. huhuhu;....

SITI NUR ANA BT CHE PA said...

Ya allah hr ni mmg terkena p briefing nsb baik baca blog ni tq for the info..klu x kna briefing 2weeks baru dapat offer letter..company ni mmg wat invest ment gold n silver www.goldex.hk...nama2 dalang esther, ina, fina, azri, diyana..After 2weeks leh naik pangkat jadi manager konon..klu ada sesiapa dapat company pelik2 kt mid valley tu pegawai tadbir ke admin gaji 2800 la jd p la..

Natasya Nur Ain said...

Mcm mne dgn company Avant Garde Capital Sdn Bhd..lokasi Megan Avenue 1 jalan tun razak....ade sesiapa tahu

mohd faris rosli said...

Nak tanya Pasal Globaltech Prestige Sdn Bhd (Acepack Venture)..duk google nmpak cam ada terlibat ngn forex jgk..job post Management Executive

IQBAL ZARIN said...

Globaltech tiada web rasmi selepas carian google dibuat. Maka sah2 penipu.

La Ninas said...

Latest update 08 aug 2015.

Premier podium or dynamic wise dah tukar nama company lagi, OPTIMEAST MANAGEMENT SDN BHD.

ALAMAT SAMA B11-1 NORTHPOINT MIDVALLEY

La Ninas said...

LATEST UPDATE 08 AUG 2015

PREMIER PODIUM OR DYNAMIC WISE TUKAR NAMA COMPANY LAGI LEPADA OPTIMEAST MANAGEMENT SDN BHD.

MASIH ALAMAT YANG SAMA. NORTHPOINT MIDVALLEY TINGKAT 11.

NAMA TOP STAFF YG ACAH2 BAGI TRAINING KAT SITU:
- MR HAFIDZ
- MS EMMA
- MR SAM
- MS WADAH
- MS SHA

SEKARANG NI RANCAK IKLAN KEJE ADMIM EXEC GUNA NAMA COMPANU BARU OPTIMEAST MANAGEMENT SDN BHD.

BERHATI-HATI YE SEMUA.

Nurfarhana Ismail said...

Hi natasya.nk tau.awk ade pegi iv kt avant garde capital tu x? Nk tanya sbb sy ade dpt panggilan utk interview nnt.betul ke company ni?

Haziqah Bt Hasmi said...

Mcm mana dgn company Avant Garde Capital Sdn Bhd?Saya mcm ada musykil sikit pasal company ni.ada ape ape info tak?

HAYATI MOHAMAD said...

pbc ?

Rex Firdaus said...

Guys, macam mana dengan company Avant Garde Capital Sdn Bhd? Ni company scam, forex atau MLM juga ke? Got an interview with this company on Friday.

tyra said...

Sekarang nama dia optemeast management..baru berhenti smlm sbb baru tersedar mmg tipu..smua yg diceritakan di blog ini sama yg saya kena..dia akan desak family sendiri melabur..melayu pulak org atsan..sedih rasanye melayu tipu melayu

NH MK said...

Aah, avant garde capital sdn bhd mcm mana pulak ye?? Scam jugak ke?

NH MK said...

Avant garde capital mcm ne pulak ye? Scam jugak ke

Help Me said...

Haaaa.btoi2., yg cmpony avant garde capital tu, cmne,.jwtn krani tdbr executive. Gji 2k. Lki pompuan leh apply, so, btoi ke jwatn yg tu,.leh tao x

Help Me said...

Btoi2..cmne lak dgn cmpony avant garde capital tu..da jgk trjmpe ikln jwtn ksong, gji 2k, pstn krni tdbr executive. Mm

aku suka pelangi said...

natasya mcm mana dgn Avant Garde

wardatuljannah said...

Ha'a sy pun nk tanya tentang avant Garde Capital. Sbb company profile x jumpa kat gugle. Ada info x?

Unknown said...

Alhamdulillah. nasib baik saya baca blog ni mlm ni sbb esok de interview gaji Rm2000-2500. pegawai pentadbiran hokey. call dr cik shila 03-22730715. sebijik iklan yg mcm ade sorg ni post. huhu. xde webside. de email je hr.hgsdnbhd@yahoo.com. ke ni company sah? huhu.

Unknown said...

Aq kne tipu..duit mak ayh aq rm100k..
Forex..skrg cmpany forex scam ni x gune nama company,tp gune "HSBC hongkong servicing"

Naik gile aq skrg ni..tu je la duit yg mak ayah aq ade..tp kne tipu plk..

Rebah ke bumi aq saat ni.

Faizah Marzuki said...

Penah attend kerja situ tak?

Faizah Marzuki said...

Penah attend kerja situ tak?

alif che othman said...

Mcm mne dgn company Avant Garde Capital Sdn Bhd..lokasi Megan Avenue 1 jalan tun razak....ade sesiapa tahu

alif che othman said...

Mcm mne dgn company Avant Garde Capital Sdn Bhd..lokasi Megan Avenue 1 jalan tun razak....ade sesiapa tahu

alif che othman said...

Mcm mne dgn company Avant Garde Capital Sdn Bhd..lokasi Megan Avenue 1 jalan tun razak....ade sesiapa tahu

vimal nathan said...

Hai nak tanya benda ni. Kakak aku kena interview kat globaltech prestige solution kat ims, klang. Diorang kata invest dalam gold. Ada package silver, gold, platinum. Investment dalam euro. Kalo gold account invest rm50 ribu. Cyber international incorporation. Itulah nama broker yg diorg kata. Tapi environment dia mmg ramai org melayu. Nak advice korang. Plz

Mohd Khairil Othman said...

Terima panggilan dari seorang wanita, calling for interview as a management exec. Company Globaltech Prestige Solution, beralamat di menara trend klang.

Macam kebanyakan jobseekers dkt luar sana, ms apply jarang yg nk search profile company dulu. So bila di minta utk interview mula la cari profile company. Agak suspicious bila buka website directed to some sort of forex website yg penuh dgn graf tah apa2.

Job description pun simple2 dan mcm tu sj, cuma penyedap dia gaji tu jer. Jgn cepat rabun mata, beware.

NIK MASLINDA BT NIK ZULKIFLE said...

Ada sesiapa tahu pasal company Pentagon business centre yg beroperasi di bangunan Hampshire place ampang,,level 3A..nak tahu status syarikat ni

NIK MASLINDA BT NIK ZULKIFLE said...

Pentagon business centre,,dekat Hampshire place ampang,,level 3A..ada sesiapa tahu status syarikat ni

Labib Saufy said...

Fuhhh nsib baik ak dgn ringan tgn nk search google..hr jumaat yg lps ak ad g interview.dgn pkai selipar, dgn bju biasa je. Snang btl dpat kje dgn gaji 2400..kmain lg happy lg ak..bsar gile gaji..lps bca blog ni..dgn sndiri ak rasa down..rupe2 ny hampeh..nihah mesej yg dia hantar...puiiii

Selamat petang.
Anda terpilih utk menghadiri sesi temuduga.

Technology Sdn Bhd...

Maklumat temuduga ;

Jawatan: Eksekutif Pengurusan
Gaji: RM1800 - RM 2500
Alamat seperti di bawah;

Unit 7.03, level 7, Menara Trend, Intan Millenium Square 68, Jalan Batai Laut 4, 41300 Klang, Selangor.

Tarikh: 4/12/15

Masa: 10 pg

*Tolong bawa salinan IC , photo saiz passport, dan salinan sijil. Tolong sebut nama saya, AFIQ, sekiranya hadir temuduga

pipi said...

Fuhhh nsib baik ak dgn ringan tgn nk search google..hr jumaat yg lps ak ad g interview.dgn pkai selipar, dgn bju biasa je. Snang btl dpat kje dgn gaji 2400..kmain lg happy lg ak..bsar gile gaji..lps bca blog ni..dgn sndiri ak rasa down..rupe2 ny hampeh..nihah mesej yg dia hantar...puiiii

Selamat petang.
Anda terpilih utk menghadiri sesi temuduga.

Technology Sdn Bhd...

Maklumat temuduga ;

Jawatan: Eksekutif Pengurusan
Gaji: RM1800 - RM 2500
Alamat seperti di bawah;

Unit 7.03, level 7, Menara Trend, Intan Millenium Square 68, Jalan Batai Laut 4, 41300 Klang, Selangor.

Tarikh: 4/12/15

Masa: 10 pg

*Tolong bawa salinan IC , photo saiz passport, dan salinan sijil. Tolong sebut nama saya, AFIQ, sekiranya hadir temuduga

pipi said...

Selamat petang.
Anda terpilih utk menghadiri sesi temuduga.

Technology Sdn Bhd...

Maklumat temuduga ;

Jawatan: Eksekutif Pengurusan
Gaji: RM1800 - RM 2500
Alamat seperti di bawah;

Unit 7.03, level 7, Menara Trend, Intan Millenium Square 68, Jalan Batai Laut 4, 41300 Klang, Selangor.

Tarikh: 7/12/15

Masa: 10 pg

*Tolong bawa salinan IC , photo saiz passport, dan salinan sijil. Tolong sebut nama saya, AFIQ, sekiranya hadir temuduga

Awyn Rose said...

hi , i ade dapat krja and da datang interview ,also isi form pun .tggal tggu esok je nak pergi training 3 hari .Nama Company tu GLOBALTECH /TECHNOLOGY SDN BHD , LEvel 7 at INTAN MILLENIUM SQUARE ,JALAN BATAI LAUT ,KLANG .Ya allah ,nasib baik trjumpa blog ni .. position sama , EXECUTIVE PENGURUSAN ,gaji rm 1800 - 2500 .

Atikah Lin said...

Hai tumpang tanya. Siapa penah kena panggil untuk iv di Company globaltech prestige solution sdn bhd? try search background this company. Tak da pon. Tipu ke apa? Hmmm

Atikah Lin said...

Hi. Siapa pernah dipanggil interview di company globaltech prestige solution sdn bhd di klang. Try search background company. Tp tak jumpapon. Tipu juga ke?

Unknown said...

Saya pun kena tipu. Boleh bagi no awak tak? Saya nak amik tindakan kat si jahanam semua nie

Barney bob said...

Saya pun kena tipu. Boleh bagi no awak tak? Saya nak amik tindakan kat si jahanam semua nie

Unknown said...

serious kea en iqbal ? humm . sedeh nya . btw , yg promote kerja ni kat saya sedara sendiri pulak tuh . haih .

Unknown said...

serious kea en iqbal ? humm . sedeh nya . btw , yg promote kerja ni kat saya sedara sendiri pulak tuh . haih .

Noor Amira said...

huh . yeke en iqbal .saya dpt job yg sama spt en faris . dr sedara sendiri plak tuh . penat jugak google . tp langsung xda jmp . website . then bila tya cousin , dia langsung xnk explain pape . katanya dtg shj training . masa iv tadi ramai betul dtg . jwtan ni minimum qualifications , SPM aje

Nur Shuhada said...

awk penah iv kt sini x?

Nur Shuhada said...

awk penah iv kt cni x?

Unknown said...

sy pernah intrview kat megan avenue jalan tun razak tu..nama company PREMIER A SERVICES..training 3 hari..modus operandi company tu mcm yg diceritakan kat atas tu..jawatan pegawai pentadbiran..alih2 dia suruh ajak family invest dlm company tu..mungkin Avant Garde tu pun sama..sbb locatian yg sama..so,hati2 ye semua..cilaka betul diaorang ni menipu..

Norahm Ahmad said...

Boleh tau tak company globaltech prestige sdn bhd ni buat apa.. Company pun takdak register no. Sbb ada dpt paggilan suh dtg interview lah.. Please update.

akira Ilham said...

dapat juga offer ni .bila fikir balik ,mungkin tipu ,siap bagi details job description

Faizah Hanum said...

Semingu lepas baru pergi interview dkt company globaltech prestige ni. Dia suruh masuk minggu depan. Lpas baca ni jadi ragu2 pulak.

ila said...

sy pn kna tpu 100k trduduk sy...diorg pnipu besar sy tgh tggu nk repot polis jer

tuan farahim razif Tuanfarahim said...

Salam en iqbal..sy dpt job ni....mcm mna ek?dekat mnara trend 2..btol ke ni compny tipu?global tech prestige solutions

IQBAL ZARIN said...

Salam faizah. Sya nasihatkan tak payah pergi. Lagipun diorg takkan kisah punya. Percayalah.

IQBAL ZARIN said...
This comment has been removed by the author.
tuan farahim razif Tuanfarahim said...

Sy pom minggu dpn dia sruh msuk..sama mcm cik faizah..blh tau as a ap yg cik faizah dpt 2?

IQBAL ZARIN said...

Salam...

Bagi saya kalau dah tiada dalam internet, maka betullah itu company tipu. Kenapa? Diorg tahu lambat laun akan kantoi jugak. Nak buat website company pun mcm tak berguna. Asyik nak tukar nama company je. Dan assuming yang diorg ni hanya pandai menipu, nak buat website pun tak reti. Upah orang buat perlukan modal. Jadi kalau carian internet xde company tu, memang sahlah penipu.

akmal nazri said...

assalamualaikum semua,
disini saya ingin memberi nasihat, pekerjaan yang melibatkan pelaburan adalah salah kalau tidak melalui bank negara. Kesimpulannya kalau ade company suruh kita atau keluarga kita atau sesiapa sahaja untuk melabur, baik berhenti dari kerja itu. kerja sekarang susah nak dapat, lebih baik kita bersyukur dengan kerja yang ada sekarang ni walaupon gaji sedikit. Pengajaran buat diri saya dan rakan2. Bagi saya peluang pekerjaan zaman sekarang ini lebih kepada kemahiran dan pengalaman, saya ingin mengajak rakan2 masuk ke akedemi binaan CIDB supaya rakyat tempatan mendapat kerja dan boleh menggantikan warga asing yang menjadi buruh binaan. Faktor gaji bagi permulaan kenalah bersabar dan stay lama dekat sesuatu bidang kerja itu. Insyaallah dengan keikhlasan kerja kita, gaji anda akan meningkat. tq

sfa.dilaa abdullah said...

sama la. sy pun prnh iv & diorg mntk pergi training next week. diorg call pun xde ckp nk bg offer letter or pape. just mntk dtg & bwk laptop.

sfa.dilaa abdullah said...

sama la. sy pun prnh iv & diorg mntk pergi training next week. diorg call pun xde ckp nk bg offer letter or pape. just mntk dtg & bwk laptop.

smiley said...

seriously this is fucking shit..i already wait almost a years...same la cam tuan farahim..menara trend...that company la..i do some cross check but too obvious la...they just scammer..nothing bout that company..on 5 may they call me 3times but i didnt anwer it then on the next day they call me again n u know what..i've been shock when the bangla speak n i do hear the malay girl teach that boy how n what to say..they ask me to attend the interview..but i guess i shouldnt go right..too suspicious..btw thanx a lot 2 u all for this information..n thumbs up 2 u admin..ur blog really help a lot

Shazreen Samsuri said...

global tech. esok saya mula start kje. nasib baik arini sya inform kwn sya and dia suruh beware. sbb dia dpt pggilan iv dua kali tp xpernah apply pon. sama kes mcm sya xpena apply kje ni. tau2 dpt iv then pegi je. sume melayu siap ade receptionist mcm ok je baik je. bile ditanya pasal kerja lebih lanjut. boleh pulak interviewer ckp klo sya cite sini pon awk xpaham. aik boleh plak camtu. apa slahnye nak bgtau background company kerja mcmne ke. ini pelik. dua ari lepas sya call yg angkat kate "maaf ini bkn globaltech" ini pon pelik sbb sya pkai no yg sama dia call aritu. kali kedua call bru ckp "ye ini globaltech". pastu bile tye gaji. appointment letter sume. ckp xtetapkan lg gaji tp 1800 ke 2000 la.. itu pon da suspicious. esok nk kje tp xttp kan lg. aihhh syukur la saya bce blog ni. sgt bermanfaat bg kami yg gigih mencri kerja cri rezki tp terjebak dgn company scam.

Shazreen Samsuri said...

salam, esok sye sepatutnye start kje globaltech ni. nasib baik arini sye inform kwn sye then dye suruh beware dgn company ni. sbb kwn sye pon dye dpt 2 pggilan interview padahal dye xpena apply pon. sama kes mcm sye. tp sye pegi je iv. rmai plak yg pegi kebanyakan muka2 student. nmpk company tu ok je sume melayu siap ade receptionist. mse iv sye tye lanjut tentang kerja. tp interviewer tu just ckp "klo sye cite sini pon awk xphm". aik boleh plak camtu. ape slahnye cite bckground company and bgtau keje tu cmne. ini pelik. lepastu sye call utk double confirm sblom start keje. call yg pertama dye jwb " maaf ini bkn globaltech". pelik padahal no yg sama dia guna call sye aritu. kol kali kedua bru ckp "ye ini globaltech". mgkin da byk kali sgt tukar nama tu yg kantoi. bile ditanya gaji and offer letter yela kita nk hitam putih tp boleh plak kate xtetapkan lg gaji dlm 1800 ke 2000. aih xsedap ati. da la esok start kje tp xtetapkan gaji xkan xbuat offer letter. aihhh syukur sgt bace blog ni. sgt bermanfaat utk org yg gigih cri kerja cri rezeki tp terjebak dgn company scam mcm ni. tq utk info.

Zetty Izaty said...

alhamdulillah... nasib baik google dlu sblm g interview kt globaltech ni.. mulanya nk cari info psl sykt ni.. tp terjumpa blog ni dlu.. lega sgttt... tq guys.. no fon org yg invite sy interview 010-2048275, ms danieys.. sbnrnya sy pon lupa ade ke sy apply keje ni.. huhu..

sindyreta said...

I have attended interview in pentagon business center. The interview was so fast, i didnt even introduce my background, then they explaned hows the job. No need to sell product, just give advise to customer about financial problem. Then they just accept me immediately. Anybody please who knows this company share here

IQBAL ZARIN said...

sindyreta, kindly tell us what company it is.

Unknown said...

lega rasanya .. nasib baik I terbaca blog ni, currently dapat 2 kali call dari prestige solutions sdn bhd .. I immediately reject the interview :(

haziq asraf said...

sindyreta u have fb or anything social media? i just got the interview, not sure going or not. seems suspicious.

haziq asraf said...

sindyreta have u start your job there? i got the interview. but i feel suspicious about this company.

majai majai said...

saya pon ade gi interview kat pentagon bussiness center kat jalan mayang sari jalan tun razak.. Yg pelik interview bkn mcm interview.. Dah macam taklimat.. Tnye sikit2 terus bg taklimat tentang keje.. Sy google jumpe la ade satu page pentagon ni kat fb .. Mmg syarikat trading.. Gold ape bende ntah sy xtau saham2 ni.. Ari khamis ni training.. Mmg nk gi sgt khamis ni sbb tawaran gaji mmg mahal .. Tapi bila jumpe blog ni dah rasa macam kne tipu pon ade walaupon belum start training.. :(

majai majai said...

saya pon ade gi interview kat pentagon bussiness centre .. Yg pelik interview die sng2 dpt.. Dah mcm bkn interview je terus bg taklimat tentang keje.. Mase tu da pelik sikit..lepas tu gaji no limit kata nyaa. Lg pelik.. Saya pon excited la gaji bnyk kan.. Tapi arini tibe2 teringin nk bukak gogle nk check status syarikat ..x jumpe , yg sy jumpe ade satu page fb pentagon ni mmg diorng wat bisnes cm forex.. Gold silver pe bende ntah sy xtau saham2 ni.. Pastu jumpe plak blog ni.. Rasa macam da kne tipu walaupon x gi training lg.. Training khamis ni :( hancur harapan

majai majai said...

saya pon ade gi interview kat pentagon bussiness center kat jalan mayang sari jalan tun razak.. Yg pelik interview bkn mcm interview.. Dah macam taklimat.. Tnye sikit2 terus bg taklimat tentang keje.. Sy google jumpe la ade satu page pentagon ni kat fb .. Mmg syarikat trading.. Gold ape bende ntah sy xtau saham2 ni.. Ari khamis ni training.. Mmg nk gi sgt khamis ni sbb tawaran gaji mmg mahal .. Tapi bila jumpe blog ni dah rasa macam kne tipu pon ade walaupon belum start training.. :(

majai majai said...

saya pon ade gi interview kat pentagon bussiness center kat jalan mayang sari jalan tun razak.. Yg pelik interview bkn mcm interview.. Dah macam taklimat.. Tnye sikit2 terus bg taklimat tentang keje.. Sy google jumpe la ade satu page pentagon ni kat fb .. Mmg syarikat trading.. Gold ape bende ntah sy xtau saham2 ni.. Ari khamis ni training.. Mmg nk gi sgt khamis ni sbb tawaran gaji mmg mahal .. Tapi bila jumpe blog ni dah rasa macam kne tipu pon ade walaupon belum start training.. :(

majai majai said...

Haziq bg facebook kau.. Aq pon bru lepas interview..takot kna tipu

ismail zulkifli said...

Sy pernah interview di pentagon business centre pada januari lps dan training selama tiga hari mngena trading gold.kira cm forex la bca2 market ni..pas dah training kena cari client yg sanggup melabur dlm company minimum masa tu 3k usd.bila ada client kita kena tradekan akaun client tu then dpt la komisyen dari trade tu.byangkan la bukan senang nak cari org yg sanggup melabur ni.3k usd kot.haha.last2 diorang akan pujuk tuk ahli keluarga kita yg labur.lagi2 klau yg ada kerja kerajaan.loan la apa lagi kan.diorang ingat kita ni bodoh snagt ngn trick diorang..tapi better tak payah la.benda cmni..takut kita jugak susah nanti.melibatkn duit org ni..pastu sy pun terus cari kerja tempat lain.sekadar apa yg sy tau.

Raddy Wan said...

Ismail zulkifli.. So means petagon business centre ni scam la ye..

Unknown said...

Empire vision system pun alamat sama mcm ni juga.....ke company tu sama je menipu...tlg sat kalau btoi tipu email saya anglemyemmi@gmail.com

ismail zulkifli said...

Sy tak berani nk kata scam.tapi operasi dia lebih kurang mcm company2 scam yg sebelum2 ni.nama jer tukar..sebab sy pun tak lama kat situ..terpulang pada anda semua..kalau nak cuba pun boleh.tapi kalau dah sampai kita snediri kena melabur duit ke dlm company tu.lebih baik tak payah kot.InsyaAllah byk lagi kerja yg lebih selamat..sekadar pandangan jer.

Zushazrina Zulkifli said...

Salam/hi.. just kongsi jugak..

Saya penah dpt intrview company global services,tapi sy google x jumpe..cume die bgtau alamat smua dlm fon, sy kena salin plak..sy suh die emel je or sms..tpi die suh syvsalin. Pmpuan yg call..pelik.. i syak global service tu adalah global tech..mgkin dh tukar nama.. n i xpergi intrview tu pun..die pun diam je xtnya.

Keduanya..narashima n orin advertisingbpun sama.. cube search.ni pon tipu jgak..dpt intrview tpi xpergi sbb dh google n tahu tipu.

Ketiga bru dpt intrview dr pentagon business centre..die kata jobscope adalahh bg idea bisnes utk org tpi the fact ada lah tntg gold n investment..xtau ni tipu ke apa.cume bila dh baca atas2 komen ni..so i decide not to go .

nur azzahraa Azman said...

Salam, saya ada dapat job interview khamis ni. nama company empire vision system sdn bhd. baca baca ni lebih kurang sama je cerita, dia invite through whtasapp je berbunyi mcm ni.
hi, here's the info about the interview
Post: cutomer service executive
Interview at Empire Vision System Sdn Bhd
Unit 7.03, Level 7, Menara Trend, Intan Millenium Square,68 jalan batai laut 4,41300
Person in charge Ms.Karthi/ms Angel
25/8/16 9am
Please bring along your IC copy, resume, passport size photo and copied certifcate.
Apa advice eh?nak pergi ke tak?

nur azzahraa Azman said...

Ye ke scam ni?saya ada dapat call for interview khamis ni. Nama company empire vision systems sdn bhd. AlamatPost: Administration clerk 
Interview at Empire Vision Systems Sdn Bhd
Unit 7.03, Level 7, Menara Trend, Intan Millenium Square, 68 jalan Batai Laut 4, 41300 Klang. Sama alamat dgn company yg 'so called' globaltech company tu kan?nasib baik gatal gatal tangan cari google.dah baca ni tk tahu la nak pergi ke tk

Ishakmaulan said...

rasanya sama ni kesnya

Empire Vision System Sdn Bhd
Unit 7.03, Level 7, Menara Trend,
Intan Millennium Square,
68 Jalan Batai Laut 4, 41300 Klang.

diaryshu said...
This comment has been removed by the author.
Mamat said...

Nak tanya pasal Matrage Venture Career. Hantar resume ke email matrageventure.hrdept@gmail. Dapat jawapan segera dgn link. Cuba lagi hantar email tanp resume. Jawapan sama dgn link. Betul ke kerja ni? Habislah semua peribadi dalam resume diaorg dah tahu. Ada sesiapa try?

Mamat said...

Ada sesiapa cuba Matrage Venture Career? Saya hantar email seta resume ke matrageventure.hrdept@gmail. Dapat jawapan dengan link. Cuba kali 2 tanpa resume. Dapat jawapan sama dengan link. Habislah maklumat peribadi dalam resume sah disalah guna mereka. Apa komen anda?

Mamat said...

Matrage Venture career betul ta

John Gan said...

ini company penipu 100%

Mamat said...

Yes penipu. Iklan diaorg macam kerja ofis dengan OT. Bila dah hantar resume baru tau tipu sbb link & kena bayaran utk mula kerja. Ada sesiapa kena jugak? Tolong share.

Yoges Rao said...

I attended the interview in Pentagon Business Centre . And the interview was very simple. The person who interview me don't even speak proper english . She only speak Malay . I asked lot of questions and about the work . She told me that will get paid around RM 7500 and only commission and the earnings can be accumulated, there is no basic pay . About the job she said the trainer will explain during the training which is for 3 days. I told them that I will come for 3 days training. Once i back home i was so suspicious and i did research and i read the above comments and find out about the company . The company don't even have website. It's a forex company . Don't believe

Mulieres patzzi said...

Saya baru je terkena kerja dengan company nama frontier atau front ad di area mid valley..Tugasan kerja sebijik macam dalam blog nie tulis..memang hari2 pergi kerja asyik buat analisis graf untuk market investment gold..then diorg hari2 akan ajak family kita utk invest..Nasib saya tersedar lebih awal and terus berhenti serta merta..siapa yang berhasrat nak kerja tue better search dulu background company..zaman sekarang nie orang yang nampak baik xsangka jahat.. Yang paling sedih orang melayu kita lebih2 lagi perempuan sanggup joint penipuan nie..

Unknown said...

Saya pun ada pergi interview dekat pentagon business center bulan lepas . Nasib baik lah jumpa blog ni . Ada betulnya nasihat kawan saya . Saya masih lagi menduduki spm dan ia sangat tidak logik kalau syarikat tu nk menggajikan saya sebanyak 3000-4000 sebulan . Saya tanya akak yg interview sy tu mcm mana kerja ni . Atleast bagilah tau sikit , tapi dia just suruh dtg training untuk 3 hari . Orang yang ada diploma pun susah nk dpt kerja inikan saya yg belum dpt lagi result spm takkan dah bergaji 4k sebulan .

Sri Jeya said...

Ada pie tak?

Allahuakbar said...

Sy mangsa terbaru paling paling latest.
Company name strategic solution
Tingkat 13 southcentrepoint midvalley
Malas nak cite modus operandi
Everyone knows
Masih keje di sana dgn harapan dpt blk duit yg da diinvest
Even know hrpn sangat2 tipis
Name staff btukar2 tp org yg sama
Bln 4 ada di kl sentral, bln 12 da ada di midvalley
Sekarang dorang hidup senang dgn menipu orang
Tp ingat, orang yg teraniaya sangat dimakbulkn doanya
Allah tu ada, tunggu je la balasan setimpal buat hidup orang lain merana

Unknown said...

Thanks a lot gus, actually tmr i'll start training at pentagon bsc, and i'll lil bit curious after all, and then i'll try to searching this company website, i didn't even get any information, and the result is found, only the scam. the iv actually pretty fast, and she's offered me 3-3.5k basic as asistant manager.huh, thanks a lot guys.

mahirah said...

Hai. Sy tngh keje kt sana skng. Tp mmg btul la. Blh bagi cita lebih detail x

mahirah said...

Hai. Sy tngh keje kt sana skng. Tp mmg btul la. Blh bagi cita lebih detail x

mahirah said...

Hai. Sy tngh keje kt sana skng. Tp mmg btul la. Blh bagi cita lebih detail x

Nabila said...

lagi satu company yg saya rasa was2 sbb semua sama mcm company forex scam yg lain. berurusan guna telefon, takda nama syarikat dkt board bwh, mmg mencurigakan. frt advisor, unit 13 tingkat 7, office boulevard midvalley. tak payah la pergi iv or berkerja kalau dpt. mmg dia aim parents yg berkerja kerajaan supaya boleh invest dgn dorang. saya da pergi iv, 4 hari lepas tu dorg call ckp dapat kerja. malam before pi kerja, saya semak.. strategy scam company yg lain sangat serupa dgn frt advisor ni. mungkin ni nama baru dorg. berhati2 guys.

Dera Jalaluddin said...

How about pentagon business centre? Takee basic and dia bagi elaun 800 usd?

Nora Shikin said...

Salam awak.. company tu scam ke? Sbb sy pun dpt interview. Gaji dia offer rm5500 😅

Nora Shikin said...

Hi.. r u still working in pentagon? I was called for interview

Nora Shikin said...

Salam awak.. sy pun dpt interview kt situ. Dia offer gaji rm5500. Sy tny betul ke. Dia kata betul sbb gaji dalam usd. Esok patutnya interview sy 😩

Nora Shikin said...

Boleh tahu tak nama kakak tu apa? Huhu sy pun dpt offer

Nora Shikin said...

Omg! I was offered rm5500 for assistant manager. My interview is tomorrow. So lucky i cam across your comment and also this blog 😭

Nora Shikin said...

Omg! I was offered rm5500 for assistant manager. My interview is tomorrow. So lucky i came across your comment and also this blog 😭

Zarreins said...

aku baru habis interview dekat Pentagon Business Centre Hampspire Place Office Suites Level 3A . Actualy my training this 13 Feb but i choose not to go bcs im here reading all of this. Damn shit ingat senang ke nak dapat kerja duit banyak? fikir dulu bukan senang nak senang bukan susah nak susah. Kita pegi memang rambang mata nampak company kaya apa semua tapi tak takut ke gaji kau tak dibayar pada masa yang betul dan kau akan diminta belabur dan sebagainya.

IQBAL ZARIN said...

info about Pentagon Business Centre.

FB pages (not updated since 2014): https://www.facebook.com/pbcjames/
Jobstreet business profile: http://www.jobstreet.com.my/en/companies/468345-pentagon-bussiness-center

no website. even the registration number is fake. (usually 6 digits. they got 8 digits.) so please2 everyone if you got an interview from Pentagon again, dont waste your time attend it.

kreko haunt said...

FRT Advisory Sdn Bhd pun sama dengan Pentagon Business Centre jugak eh ? Anyone knows about FRT Advisory ?

kreko haunt said...

Omaii. Kita dapat iv kat sana esok. Nasib check dlu. Thanks yaa

Unknown said...

Blog ni sgt sgt membantu bg fresh graduate mcm saya.tq soooo much admin.info yg sgt berguna. By the way,esok I will attend the training at pentagon business center. Lucky me found this useful blog.

Fatin Amellia said...

just attend at pentagon sdn bhd..pelik sgt2 coz dtbg bnyak sgt org tranning n interview..staff sikit..rception melayu..interview session pun sekejap sgt..supposed kene masuk esok for tranning..nasib baik bgtau nak balik kg this week..so next week masuk..mmg xla pegi ble dh tau cmnie..doe ckp kte company iT.will advise org la ble diorg nak tau ape2
.starting gaji from 800 usd which mean around rm3600..bnyak kan..tp mmg sgt pelik coz interview kejap sgt..n leh dpat tau result same time..selamat tinggal la jwapan die..pentagon sdn bhd ampang park

Fatin Amellia said...

just attend at pentagon sdn bhd..pelik sgt2 coz dtbg bnyak sgt org tranning n interview..staff sikit..rception melayu..interview session pun sekejap sgt..supposed kene masuk esok for tranning..nasib baik bgtau nak balik kg this week..so next week masuk..mmg xla pegi ble dh tau cmnie..doe ckp kte company iT.will advise org la ble diorg nak tau ape2
.starting gaji from 800 usd which mean around rm3600..bnyak kan..tp mmg sgt pelik coz interview kejap sgt..n leh dpat tau result same time..selamat tinggal la jwapan die..pentagon sdn bhd ampang park

Plain Jane said...

Seriussss ke strategic solution ni scam jugakk? Saya baru je pegi iv hari isnin, selasa dia call dpt kerja, rabu suruh dtg training. Ni otw balik rumah and rasa tak sedap hati lol. Dia ckp buat consultation utk currency exchange investment produk HSBC Hong Kong. So mmg takleh caya ke?

Luth Arsha said...

Kepada 'Allahuakhbar',

Boleh saya dapatkan email awak.

Urgent.

March 2017. Family saya baru sahaja terjerat dengan company Strategic Solution. Semua graf naik turun market yg ditunjukkan bullshit semata mata! Modus operandi sama seperti yang diperkatakan, saya dapat agak mereka ni syarikat forex scammer yg sama tapi dah tukar nama, staff yg sama tetapi berbeza nama dan identiti..dan diorg semakin licik! Beratus ribu duit family telah dilaburkan dan sadly tak dapat diselamatkan Ya Allah.. hanya Tuhan sahaja yang tahu. Need u guys help! (Buat pengetahuan saya baru tahu ttg forex scammer ni huhu)

Preston Icicute said...

Thanks God!!!! I just crossed this blog while searching for some info on invstmnt n trading. Actually last month aku dapat invitation drp kenalan utk dtg to his office located at Hampshire building. Tngkat 3A. Mmg x silap Pentagon BSC. Lpas sesi briefing on gold n currency trading lbih kurang cam Forex aku btul2 semangat nak melabur min rm45k n max rm150k. Punya nak cari dana sampai sanggup nak refinance umah yg dah abis bayar. Baru tgahari smlam jumpa bank officer utk proses urusan. Maunya x rambang mata kalo dah dia janji ROI x smpai 2mths dgn pulangan mencecah puluhan ribu sebulan. Rambang mata dengar return mncecah puluhan ribu riban sebulan. Siap dah standby 2 3 kawan utk join sekali. Alhamdulillah Allah msih nak selamatkan hambanya so aku terjumpalah entry korank kat sini. Alamat musnah hidup aku bila dah terjebak. Terima kasih korank utk reviews yg aku dapat kat sini. ������

mahirah said...

Kerja lagi situ ke?

Syafiqah Mohd Isa said...

Baru dapat call semalam & harini regarding offer kerja as admin exec kat syarikat ni.

Nama orang yang call tu ; ILI

Strategic Solution, Tingkat 13 Centrepoint South

mahirah salam said...

Bgus la tu.. nnt snap gmbar buat polis report

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 222   Newer› Newest»

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics