expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Wednesday, December 17, 2008

Surat dari penjaga makam Nabi Muhammad (S.A.W) tu betul ke???

Assalamualaikum...

Gosh!! Aku terlalu sibuk semenjak 2 menjak ni sampai x de mase nak update blog aku. Post pasal dinner aku pon tergantung g2 je. Ni aku mencuri masa sikit. Lagipun kelas BI x de tyme ni. Hehehe...

Btw, aku nak serius sket lah. Kalau korang tgh baca post aku ni kan, korang pernah x dpt forward msg kat friendster @ myspace @ etc pasal surat dari penjaga makam Nabi Muhammad (S.A.W) ? Kalau pernah, ade something yang menarik untuk dikongsikan. Paper pn, korang bace dlu msg itu:

ini adalah benar...
sila baca sehingga habis...
dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islamyg boleh...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ini adalah surat wasiat daripenjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad Maeine (Saudi Arabia).pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di makam Rasulullah SAW. selepasmembaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAWlalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 orang yang meninggal dunia di zaman initiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a)isteri tidak mendengar kata suami.
(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orang Islamini supaya membuat kebajikan,kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di manabintang akan terbit dari langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI

(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN

1. seorang saudagar dari bombay telah menerima surat ini danbeliau telah mencatak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, diakemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalamperniagaannya.
2. seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidakmengendahkannya dan menganggap wasiat ini palsu, maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.
3.Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerimawasiat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan danmenghantarnya kepada orang lain, maka selang beberapa hari kemudian dia telahmendapat hadiah dari kebajikan masyarakat di malaysia timur.
4. tan sri ghazali jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsungdipecat dari jawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupamencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau telahmenyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan mengirimkannyakepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri KabinetPerdana Menteri.
5. Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percayaakan kebenarannya juga menganggap palsu lalu membuangnya ke dalam tong sampah.seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.
6. di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiatini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliaumembuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. Alhamdulillah diadianugerahkan oleh Allah seorang gadis berakhlak mulia seperti yang dituntutoleh Islam. baginya anugerah ini paling agung dan tidak ada tandingannya.
7. Di Terengganu juga, seorang hamba Allah telah menerima surat ini dariorang yang tidak dikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya dengan mengatakanianya bohong belaka dan sengaja mengada-adakan untuk menakutkan orang yangmembacanya. Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit ganjil danpenderitaanya amat menyedihkan. setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi dihospital, penyatkitnya sukar juga diubati oleh doktor. Akhirnya beliau teringatakan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain. Semingu kemudian barulahbeliau beransur sembuh sehingga sekarang.

Banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat ini tetapi tidakmempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain.dimana mereka mendapat malapetaka. setelah kejadian yang menggembirakan danmenyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96jam dari masa anda menerimanya. InsyaAllah anda akan memperolehi sesuatu dariYANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengannikmat kebahagiaan hidup. INSYAALLAH.PERHATIAN setelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetakdan disampaikan kepda orang lain sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan olehALLah.kata sheikh ahmad lagi. jika apa yang hamba katakan ini tidak benar,biarlah hamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dansyafaat Rasulullah SAW naaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis atau dicetakdan disampaikan kepada orang lain. insyaAllah dalam masa 2 minggu andaakan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukan ini dengan hati yang ikhlas danjanganlah diabaikan atau dibiarkan TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM....SEBAR KAN 20WASIAT NI KPD UMAT ISLAM... "TOLONGLAH BERTAUBAT WAHAI UMAT ISLAM DISELURUHDUNIA...

Hm...

Sekali tengok mcm betul kan? Tapi percaya x kalau aku cakap yang msg berantai nie sbnrnye paderi kristian yang tulis??? X caye??? Bace fakta dibawah:

Majlis Fatwa Kebangsaan 1978 mengesahkan surat ini ditulis oleh paderi-paderi biara Blessings of St Antonio, Texas, USA pada tahun 1974/75 untuk mengelirukan umat Islam. Penulis asal surat ini ialah mendiang Father Francis Jose de Villa, seorang paderi Katolik dari Argentina berketurunan Arab-Syria (bekas penganut Islam, nama asalnya Mohamed Elias Skanbeg). Dia pernah bertugas di Instituto Sacristo Convocione Reliogioso di Brindisi, Itali sebagai mubaligh Katolik antara tahun 1966-1968di bawah Cardinal Agostino Casaroli. Father de Villa meninggal dunia pada tahun 1980 di Texas dalam usia 54 tahun.

X nak caye lagi?? Terpulanglah. Ni sedikit sahaja facts yang aku peroleh. Aku taip post ni pun sebab aku dapat lagi msg ni untuk kesekian kalinya (banyak kali gak la). Yang latest drpd Hadi bezict. Mungkin die x tau. X pe la. Aku harap die bace post aku ni. Pada sesiapa yang dah tau, bleh abaikan post aku ni.

Nak tau lebih lanjut, jenguk2lah blog ni : http://intersaberbadar.blogspot.com

~Allah Maha Kuasa. X perlu surat berantai kalau Allah nakkan sesuatu terjadi~

8 comments:

zaty said...

i ws about to ask if we're supposed to percaya this kinda thg..

hrmm..but yr later words answered it all~

sesungguhny,semua dh ditetapkan~
ku prcy apa yg ada pd kita ketentuanNy..klu dh mmg nk jd,jd gak akhirny~

thank you for this though(^-^)

IQBAL ZARIN said...

ur welcome...
so, ko pernah jgak ke dpt diz kinda thing?

zaty said...

prnh kot,huhu
but nvr had the will to spread them~~

i did receive some emails from a woman..saying she's havin a conflict(islam-christian thingy) but i thought it might get worse if i interfere..plus it's xconfirmed if those emails are even real,

hv always ignore some stuff..excuse me!
(^.^)*

IQBAL ZARIN said...

yes
dats da correct desicion
glad 2 hear dat
btw
may i knoe what she tell in her emel?

zaty said...

um,i didnt read it thoroughly though~

but from what i understood,(generally)she's talkin bout her conflict when she got married to her husband(who ws a muslim kot) and that she ws confused after her husband died~

she wrote there,reply asap as that would determine the nasib,blah blah and that i would be responsible~

but it's obvious that i shouldnt interfere right?i soooo dont wanna tanggung the akibat later,

so in the end,i left the mail un-replied..huhu
that ws put in the spam site pun,so i suppose that's just one tipu ny mail,hikhik

did you get any mail of this kind?

IQBAL ZARIN said...

hm... never. juz a nonsense emel n jelas lg nyata spam emel. n 1 thing, watpe nk kcu family matters org lain. ye x? on 2nd thought, she myb married wif muslm guy cz of harta. wallahua'lam. so, u hv any opinion?

zaty said...

no,i didnt hv any thought of that kind,,huahua told ya,ive been ignoring thgs that hv got nothing to do w me~

and am xgood in melihat org (as in to see what's the character's like,the intention etc etc)

sgt xsesuai m'jd wakil rkyt,haha
(^.^)*

IQBAL ZARIN said...

hahaha
x pe
x sesuai pn x pe lah

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics