expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Thursday, December 8, 2011

Terasa ke?

Assalamualaikum...

Entri panas dibawah ni. Nak aku delete? Jangan harap.

Sebelum aku menaip entri tersebut, aku dah buat rujukan ilmiah. (Ok tipu) Aku sangat faham topik ini sangat panas. K-Pop. Panas la tu kan. Dan aku sedar yang sekarang ni musim cuti sekolah. Maka bila aku taip, ramai yang akan terasa. Dan majoritinya ialah BUDAK SEKOLAH.

Word BODOH? Hurm. Ramai yang menelanjangkan diri mereka semalam. Ramai yang terasa mereka ni BODOH. Sedangkan kriteria BODOH tu aku dah jelaskan. So, aku buat kesimpulan mudah. Yang melatah semalam tu ialah K-POPPERS (Shit, muntah aku) yang menepati kriteria BODOH yang aku maksudkan.

Mungkin perlu aku taip besar-besar. Tak payahlah. Aku nak tengok berapa ramai lagi yang melatah.

Word BODOH tu kasar? Kasarlah sangat. Jangan tipu dengan aku yang kau di sekolah dan dirumah ialah seorang gadis sunti yang ayu, sopan, dan tak pernah mencarut walaupun bersama rakan-rakan di sekolah. (Aku assume yang sakit bontot tu semua ialah budak sekolah, dan perempuan yang baru lepas PMR). Word BODOH itu tak seteruk perkataan kasar yang lain. Kira selemah-lemah perkataan kasar. Kalau aku tukar BODOH dengan BANGSAT, lagilah kau butthurt kan. Dan ayat aku sikit punya baik je kecuali word BODOH itu. Tak de ayat kasar yang lain.

Dan seperti yang aku jangkakan, jenis-jenis aku-lebih-mulia-dari-kau turut kelihatan. Melihat bagaimana aku menyebut Nabi Muhammad itu, mereka mengatakan aku buat perbandingan dengan jambu-jambu K-Pop itu. Budak sekolah ni kalau ambil PMR Bahasa Melayu, aku tak taulah. Fail ke tidak nanti. Siapa yang menyamatarafkan Baginda dengan Jambu-Jambu ni? Sikit pun aku tak kata macam tu. Bacalah betul-betul sebelum nak menunjukkan aku ni kurang ilmu agama tak macam korang. (Ye lah tu.) Koranglah sebenarnya yang menganggap Jambu-Jambu K-Pop itu sebagai nabi.

Dan terdapat jugak budak sekolah yang menggunakan agama untuk menutup kelemahan sendiri, dan menggunakan agama untuk menunjukkan yang aku ni seorang yang hampir tiada agama. Erti kata lain, kau nak kata aku KAFIR. Macam tu. Haha... Eh tak kisahlah kalau kau orang nak mengkafirkan aku sekalipun. Asalkan aku tahu apa itu Rukun Islam, Rukun Iman, dan fasih mengucap, maka kauorang, budak-budak sekolah berjantina perempuan tak layak mengkafirkan aku.

Butthurt? Do I care?

Ah aku taip bagi penjelasan pun bukannya budak-bidak sekolah ni faham. Mata dan minda dah tertutup untuk menerima kebenaran. Last word, terimalah yang setiap perkara di dunia ni ada buruk baiknya. Bukan semua terima apa yang kita minat. Ini je lah lesson yang berguna untuk menempuh hidup akan datang. Kalau dengan isu remeh temeh ni pun budak-budak sekolah ni boleh buat gaduh, macammana kalau mereka dah bekerja nanti? Kalau ada yang tak suka. Kauorang nak paksa semua suka apa yang kau suka? Bumi tak berputar mengikut kehendak kau, wahai budak-budak sekolah.

Oh. Ini Komen yang didelete. Bukan sebab aku sentap ke apa. Aku tak sanggup nak pamerkan contoh kebodohan yang amat besar. Tapi untuk menyedarkan korang, silalah tatap. Yang BODOH akan setuju dengan kata-kata budak sekolah ni. :)


Selamat melayan K-POP. :D

P/S: Aku suka K-POP jugaklah wahai budak sekolah.

14 comments:

Si Gendut Yang Comel said...

lulz. tgk gaya dah tau tu komen budak2 sekolah. ejaan tu pon tak betul lagi. ah. budak2 sekolah kuat butthurt. dehell.

IQBAL ZARIN said...

doyah: BBNKH. Budak Baru Nak Kenal Hidup. hahaha

Jefri said...

wuuuu....nickname 20 tu maksudnya lahir tahun 2020 atau 1920 tu, shes/hes coming from the future or the past lew tewww...
atau dia poreber 20?

dan ada aku kesyahhhh..uuu

*over plak aku*

itulah hujah2 mereka...kita ni kalau nak cover apa-apa yang kita minat, macam-macam lah, yang paling utama yang bermaksud: i xkacau hidup uolss, but why u?

takyah risau la dengan fenomena jatuh chenta dengan kpoppopmercun sebab ikut statistik, lagi ramai yang skandal/sweet2 couple ngan BLACK people than kpop putih manis ittewwww...they are easy. who are they? dont know..

akhir kata, salam maju jaya.
*ntahapaapa*

HilmiNazis said...

Sayang sgt korea tu. haha. anyway good job. You trigger the war. Nanti ada pulak berjihad mempertahankn k-pop. seriously, ramai umat Islam dah mcm lupa psl Palestin sbb k-pop. mcm tak kesah psl sedara seagama dkt sana. lagi pntingkan kafir tak sunat ni. good job bro.

FARAH said...

lucu la budak2 tu...ckp cam bijak pandai je.....ada jgk yg komen kat entry sy sorang...ayat...hahahah....mcm la dye bijak...'sy hormati sis,sis hormati sy'...sebab xnk gaduh je,sy layan je dye....xsgka budak lagi...ckp punya la ebat ngn org leb ih tua...huhu

-ArmsRenee- said...

Adehhh...bertambah sakit kepala aku baca ayat budak-budak sekolah ni. Tunggang terbalik..... Tak paham sepatah haper....

Pasal tiket first class tu...*dusyum*...terasalah weh.... hehehe...Bukan aper, kalau beli tiket paling murah, tapi tengok performance sampai kena pakai teropong, baik tengok kat tv jer... 1st class baru puas, tgk org nyanyi depan mata... Hahaha... (Lari tajuk....Larikkkk!!!!!)

IQBAL ZARIN said...

jefri: kita kan layan V-POP sekarang. vietnam pop. hahaha

hilminazis: aku x berniat pun trigger the war. sbb aku igtkan peminat k-pop ni semua bijak. ada jugak yang terasa BODOH. tak boleh nak buat ape la. haha

farah: saya dah baca entri awak tu. haha... layankan ajelah budak sekolah ni.

armsrenee: kalau beli tiket murah mane ade guna teropong. ade skrin besar ka. hahaha... papepon, hak masing2 kalau nak beli first class pon. hahaha

FYZsKOIBITO said...

haha klakar pulak tgk girl tu komen. kalau ye pun obses, jgn la over sgt. asal ade yg kutuk k-pop mula la nk melenting, bukan kutuk parents diorg pun. relax la, xkan bnda mcm ni smpai nk mgamuk tujuh keturunan kot. bukan nk kata si iqbal ni perfect srtus peratus tp aku stuju dgn pndapat iqbal, kita tak bodoh sebab minat k-pop, yg bodohnya bila kita terlalu obses smpai semua org nak sumpah seranah. tu baru cakap bodoh, kalu cakap lagi kasar dari perkataan bodoh tu, tak tahula perkataan ape yang kluar utk gmbarkan sumpah sranah diorg tuh. bagi aku, bodoh bukan bermaksud tak sekolah atau bengap, tapi tak berfikir dengan bijak. minat tak salah, tapi jangan sampai menghancurkan diri. sekian.

YAYA said...

this is damn good ! tabik spring !

FARAH said...

adeh...
kpopers menyerang lagi...
tgk komen nie..

"Assalamualaikum. Nak cakap something. I'm here just to clear some situation. Actually, Kpoppers tak kacau orang pun. We're living in our own world. Tapi, kami Kpoppers sangat sangat pantang kalau ada Kpop Antis or Haters, mcm Faker si Amira Afiqah ni, kutuk Kpop terang-terangan dengan bahasa yang kesat. Kalau akak perhati la, some comments tu, diorg sentap sbb si blogger ni kata Kpoppers ni BODOH. and, dia seolah-olah merendah-rendahkan orang bermata sepet. my sis mata sepet and seriously dia sentap. sebab dia kpoppers. and how do you feel la kalau orang panggil akak bodoh? mesti marah kan? akak, saya cakap, bukan atas sebab kpoppers je. kalau akak tanya, BELIEBERS (JB's fan), HOOLIGANS (Bruno Mars's fan), ENCHANCERS (Greyson Chance's fan) and others, i bet diorg akan ckp bnda sama. Reason? sebab minat. and about harsh words yang dilemparkan tu, biasa la kak. Tengah marah. Apa-2 je boleh keluar. kalau akak nk ckp srh think rasional, akak pun tau, most of Kpoppers ni, KIDS and TEENS. Darah panas lagi. Tak boleh nak fikir rasional lagi. Budak-2 je lagipun. Semua benda ckp ikut hati. Okay kak? Saya rasa, kalau akak berada di tempat kami, akak akan buat benda sama. Akak tak rasa apa kami rasa. Things are easier said than done kak. So, akak kena fikir rationally kenapa nak kena salahkan Kpoppers saja? Kenapa takde satu pun entri yang 99% cakap pasal faker yang mula tu? Kalau dia tak mula, kami pun takdelah nak mula sampai semua blog nak buat post pasal Kpoppers yang nak pertahankan minat. Kalau nak cakap pasal kenapa nak agungkan sangat Kpop, kenapa tak tanya peminat artis lain jugak? Kenapa nak agungkan sangat? It's not about Kpop only. Think further. I'm talking about human norm. Okay? My sis is a kpopper. Tapi, sumpah saya cakap, saya tak penah lagi tengok sampai dia worship kpop idols smpi tak ingat tuhan. Sedangkan dia memang fanatik punya kpoppers. Lastly akak, saya mintak maaf kalau comment saya ni menyakitkan hati mana-2 pihak. saya tak berniat macam tu pun. i;m just saying my thoughts and defending my interest, allthough saya bukan kpoppers fanatik mcm kakak saya. again, saya mintak maaf."

giler fanatik la rakyat malaysia nie... T___________________T

meLLy! said...

hai abang. eh akak ke abang ni? tak kesah la. tumpang lalu ye abang/kakak. wakakaka

farizaasyura :) said...

auch ! sakit mate nak bace komen tu..haha !

muvilever said...

aduyai. ntah apa la komen bebudak tuh, tak paham haku baca. bukan la nak soh ikut bahasa buku hundred percent, tapi agak la woiiitttt! ejaan ntah pape, tanda baca, semua ke laut. ada hati nak marah2 orang.
bajet besh sangat le tuh! haha, adik2, sila belajar bersungguh-sungguh di sekolah ye, sedih cikgu BM korang kalau bace komen korang tuh. takyah la nak emo sangat, k-pop jek pon. dunia jek semua tuh.
skian.
haha

Hani Key said...

I'm kpoppers. tapi tak sebodoh itu. patut/perlukah nak sanjung 'bias'? . saya, sebagai budak darjah 6 SK 2012 cukup malu dengan manusia yang pertahankan sangat Kpop Idol mereka sehinggakan guna agama .rasanya, tak patut nak malu dengan manusia tang tak sedardiri macam mereka2 tersebut. mungkin ada betulnya apa yang abang-abang Bunkface cakap dalam Melodi haritu C=

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics