expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Thursday, July 28, 2016

Rakyat Malaysia Sekarang Kelakar

Assalamualaikum...

Lately terlalu banyak isu dalam Facebook. Baik politik, ekonomi, sosial, dan sebagainya. Isu memang selalu timbul tapi apa yang kelakarnya cara orang kita respon.

TERUTAMA MELAYU.

Tak faham.

First, isu Selena Gomez datang buat concert kat Malaysia. Apa masalah Bani Melayu ni. Kau tak suka dia datang buat concert, diam je. Tapi reaksi Bani Melayu ni sampai solat hajat tengah padang. Apa jadah. Selena Gomez ni tahap Dajjal ke sampai nak menolak macam tu sekali. Dia buat concert nak jumpa peminat dia. Dan peminat dia bukan Melayu je. Korang yang menentang ni lupa kot Malaysia ni berbilang kaum. Lainlah kalau Malaysia ni 100% Islam macam Arab Saudi. Itu boleh lah tentang.

Tengok pic concert dia, semua ok je. Dia pun pakai sopan, kecuali rambutlah. Concert dia pun berjalan lancar. Tak de lah sampai ada yang mati telan ecstasy kot kot high sangat dengan Selena Gomez ni.

Just info, kalau korang rasa dia ni Syaitan sangat, Selena Gomez ni paling aktif dalam hal-hal kebajikan dan kemanusiaan. Dia dah buat banyak charity work seluruh dunia. KLIK SINI. Sebenarnya banyak je orang yang korang rasa kafir laknatullah wajib direjam batu neraka tu sebenarnya hati diorang lagi mulia daripada kita ni. Pandang balik diri kita. Apa je kebajikan yang kita dah buat kat dunia ni? Bagi seringgit kat tabung masjid pun liat.

Buat malu imej ISLAM je MELAYU ni.

Second, Yuna peluk Usher. Pergh semua melenting. Panggil Yuna sampah. OMG funny LOL ROFLMAO.

Aku try untuk tak biased sebab aku memang fans Yuna. Aku suka tengok usaha dia untuk maju kat negara orang. Tak bangga ke. Tengok kat mana dia berada sekarang. Album dia laku kot. Dapat pengiktirafan lagi. Dia berusaha naikkan nama Malaysia di mata dunia.

Tapi hanya sebab peluk Usher, terus hilang semua kebaikan dia. Terus kau panggil dia sampah.

Aku nampak dia ni berusaha jaga imej dia. Orang sana suruh dia bukak aurat sebab "you're not in Malaysia anymore" tapi dia tolak. Penampilan dia bolehlah dikatakan sopan walaupun tak sempurna. Boleh diperbaiki di masa hadapan. Satu kekhilafan je dia dah lakukan. Mana tau lepas terpeluk Usher tu Yuna balik solat taubat. Kita tak tahu apa dia buat belakang lensa. Lain la isu artis KPOP peluk budak tak matang aritu. Itu dah lah dia merelakan. Suka pulak tu kena peluk. Tapi tu pun kena bash jugak kan. Dan tak tau jugak kalau budak tu dah bertaubat. Who knows?

Isunya, ramai diantara kita letakkan diri kita lebih mulia daripada orang lain, sedangkan ada yang lagi mulia daripada kita tapi diorang pilih untuk senyap. Ye lah kebaikan bukan untuk ditunjukkan di laman sosial kan.

Tapi tunjuk kebodohan dlm laman sosial pulak. Hmmm...

Sekian royanan hari ni.

No comments:

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics