expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Saturday, November 6, 2010

Kawan dan Sahabat

Assalamualaikum..

Sedikit pengumuman.

Notes Upin & Ipin tu dah dibuang. Baguslah. Lepas ni ada lagi notes-notes tak berfaedah macam ni, aku serang lagi. HAHAHA~

*****************************************

Kalau anda semua nak tahu lah kan, KAWAN dan SAHABAT ni adalah dua perkataan yang memberi maksud berbeza. Mungkin korang kata sama je. Sinonim. Tapi definisi tu berbeza la kan. bergantung pada intepretasi orang. Bagi aku, ia memang berbeza.

KAWAN: Orang yang rapat dengan kita di masa SENANG
SAHABAT: Orang yang rapat dengan kita di masa SENANG dan SUSAH

"Oi, kalau rapat dengan kau waktu senang je, tu tak boleh buat kawan la."

Alah, aku tak kesah semua tu. Sebab jenis macam aku cakap tu memang ramai. Dan memang susah kalau kita nak cari SAHABAT yang nak ambil tahu pasal kita. Dah makan ke belum, stadi macam mana, pendek kata, orang yang CARING tu susah nak cari. Kawan buat stok gelak ketawa bersepah aku ada.




Malam tadi, ade orang taip something kat wall aku. Layan lah dia. Dah habis sesi meloyar buruk, then perbualan ini yang berlaku.


Kalau tak nampak lagi, pandai-pandai la klik kasi besar ye.

Belum pernah ada orang yang kesah macammana aku makan bila kafe atau mana-mana tempat yang ada sumber makanan tutup. Siap nak cari ikhtiar lagi. Ada rasa terharu sikit.

Tapi aku sentiasa beringat pada diri aku sendiri. Kalau orang buat baik pada kita, jangan kita ambil kesempatan atas kebaikan dan budi yang diberikan. Bila ditawarkan sebegini, serius rasa sangat dihargai. Alhamdulillah.

Dan bagi aku, itulah nilai sebenar PERSAHABATAN. Terima kasih SAHABAT.

~Dah habis Shinkenger. Lepas ni Go-Onger pulak~

7 comments:

Faiz Tapit said...

perghhh... sronok dpt mmbe cmtu

Adawiah Aduah said...

wah iqbal..aku pown terharu. giler besh ko ade kawan mcm tue.

IQBAL ZARIN said...

faiz: yeah.. sangat2 terharu

wawa: ko pon ramai kan member mcm ni. hehe

Rozuan Ismail said...

terharunya ad member cam tuh..mungkin aku belum sampai level cam tuh..insyaAllah aku usahakan..

p/s good entry..jgn lupa baca blog aku jugak..

IQBAL ZARIN said...

rozuan: selalu je bace blog ko. cume x tinggal jejak. hehe...

insyaALLAH kalau nak buat baik, ALLAH pasti bantu.

khai said...

booooo. hhaha

Afifie Chan said...

:)

trharu aku bce post ni..hehe..

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics