expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Monday, May 21, 2012

BlueStacks: Tukarkan laptop anda kepada tablet!

Assalamualaikum...

Teringin sangat aku nak ada Android phones. Tak pun Tablet. Namun apakan daya. Semuanya memerlukan duit. Almaklumlah aku ni bukannya pemegang JPA yang setiap sem tukar handphone. *Nanges dalam hati*

Jeles jugak. Ayat org sekarang ni sejak pki smartphones buat aku rasa ketinggalan.

"Wei. Dapat whatsapp aku tak?"
"Nanti la aku post kat Instagram gambar tu."
"Aku call kau kat Viber nanti."

Walaupun mak aku pernah berkata:

"Jangan ikut orang. Dia orang senang. Kita ni cukup-cukup makan je. Jimat duit tu"

Tapi what the heck bila org yg aku anggap sama sederhana mcm aku ni siap pakai smartphone kemain canggih lagi. *Nanges lagi*

Tapi sekarang buat masa ni aku tak kisah dah. Sebab ada bantuan. At least merasa lah jugak menggunakan beribu-ribu applikasi Android hanya dengan menggunakan laptop aku ni.

Cemana?

Perkenalkan BlueStacks.


BlueStacks ni emulator untuk korang gunakan segala macam aplikasi yang wujud kat Android terus dari laptop korang. Bolehlah jadikan laptop korang serupa Galaxy Tab sementara menunggu Galaxy Tab yang betul-betul punya. 

Tengok screenshot untuk lebih info:

Home. Biasa-biasa je. Tak tau boleh ubah wallpaper ke tak.

Game Unblock Me.

Whatsapp

Twitter

Korang suka la ni. Fruit Ninja. 

Facebook
So far puas hati la. Belum jumpa lagi mana-mana keburukan. 

Kalau berminat, boleh download secara PERCUMA di: http://bluestacks.com/  Hanya download dan install. Mudah je. :D

~Sambung download apps~

5 comments:

Chuck said...

No whatsapp dia amek no mana ek?

IQBAL ZARIN said...

mcm biasa je. guna no hpon yg ada.

XIX Dragunov said...

aku jumpa dah keburukan dia.. keburukan dia lepas ni x siap la keje aku dok main mnatang ni.. kah3 XD

IQBAL ZARIN said...

camtu pas ni jangan beli tablet or smartphones! hahaha

Rozuan Ismail said...

wah, game fruit ninja.huhu

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics