expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Friday, December 31, 2010

Facebook Haram!

Assalamualaikum...

Weh korang! tau tak? Facebook haramlah! Habislah weh. Cammane ni... huhuhu... nak tutup akaun Facebook la. Tak sanggup aku main benda haram ni. Mendarah daging tau. Sampai anak cucu cicit makan benda haram. Baik korang tutup cepat!!

Apa kau merepek ni????


**********************************


Intro yang tak berapa mengujakan. Bahkan bakal mintak maki orang. Hehehe...

Bukan aku nak cerita fatwa ulama yang kata Facebook haram. Lagipun Facebook ni, pandai guna, bermanfaatlah ia.

Semua ada Facebook. (klise gile ayat) Kalau boleh laptop tu nak bukak 24 jam 7 hari semata-mata untuk Facebook.

Cuba bayangkan sekejap.

Andai pada suatu hari, Malaysia........

MENGHARAMKAN FACEBOOK


AAAARRRRRRRGGGGHHHHHHHH!!
5000 friends aku!!!!!!
 
 
Tak boleh hidup. Macam laki mati bini je ghope nye. Gitu ye yeop??? Kah kah kah...

Dont worry bebeh! So far Facebook belum beri ancaman lagi (walaupun bunga-bunga tu dah nampak). So Facebook masih boleh dikunjungi rakyat 1 Malaysia. Errr~

Kalau nak tahu, (atau ada yang dah tahu), atas sebab-sebab tertentu seperti keselamatan negara, membela imej Islam, dan sebagainya, Facebook telah diharamkan di beberapa negara. So kalau korang di negara itu dan tetiba nak main Facebook, so jangan mimpilah dapat bukak. Dah kena block. Unless korang tau macammana nak unblock Facebook tu kasi boleh bukak kat negara tu lah. (Pertahanan Amerika pun rapuh kena ratah dengan Wikileaks, takkan yang ni pun tak boleh? Simple the kacang lah)

Negara mana yang haramkan Facebook ni? tengok bawah:

China

Vietnam

Iran

Uzbekistan

Pakistan

Syria

Bangladesh


Sumber dari Pakcik Wikipedia. Bukan Wikileaks ye!

Terbayang hambarnya hidup mereka tanpa Facebook....

Semua negara yang mengharamkan Facebook tu mempunyai banyak sebab. Macam aku cakap tadi la. Majoriti yang mengharamkan Facebook tu ialah negara-negara Islam. Atas sebab membela nama baik Islam ataupun anti dengan Mark Fuckerberg Zuckerberg sebab dia Yahudi. Haha~ Tidaklah aku ketahui. So kalau nak tau lagi dalam, pergilah cari sendiri ye.

Sekian saja info di akhir tahun 2010 ini. Sok tahun baru. Dan juga...... tak mau cakap lah. Hahaha~

7 comments:

Cik Liyana said...

takde pesebuk kita semua berblogging nak tak??? huhuhu

Qusyairi Hashim said...

dia just haramkan, tapi blocking x kuat sgt.
time aq kat China, aq boleh je masuk guna proxy, tp x feel sgt la..

Faiz Tapit said...

hahah.... facebook aku xkesah...
jgn haramkn blog sudah!

IQBAL ZARIN said...

cik liyana: jom!!

qusyairi hashim: ye ke? kira boleh lagi la nak guna?

faiz tapit: yang tu... entah. tp jgn la. hahaha

Arra said...

setuju dengan faiz Tapit..hehe

hakeem kira said...

yup . pandai guna jadi manfaat la , tak pandai guna dosa berbakul-bakul la jadi nye . :)

Luffy said...

haha..aku nak memaki hamun leh x sebelum masuk tahun baru yahudi mlm ni?? wakaka..

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics