expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Saturday, January 14, 2012

Jangan Memaksa

Assalamualaikum...

Suka tak kena paksa? Siapa yang suka buat sesuatu perkara sebab terpaksa kan? Aku jua tak suka.

Orang yang suka memaksa ni kenalah faham sikit. Kalau diri sendiri tak suka dipaksa, apa tujuan kauorang nak memaksa orang lain buat perkara yang dia tak suka? Ye dak?

OK. Straight to the point. Sekarang blogger-blogger kebanyakannya ada Facebook fan page. Aku pun ada. Bagi aku, nak like ke tak nak like ke, itu hak masing-masing. Sebab kita bukan rakyat Korea Utara. *Celakalah kamu Kim Jong Un!!!


Ada korang perasan tak bila masuk sesetengah blog ni, tetiba gelap dan keluar notifications ke pop-up ape entah yang lebih kurang kata macam ni:

NAK BACA LIKE DULU FAN PAGES SAYA


Inilah paksaan namanya. Menyakitkan hati.

Niat ikhlas nak bagi trafik tapi keluar benda alah ni. Teruslah aku tutup dan letakkan blog yang ada benda ni dalam senarai blacklist. HAHA...

Ini baru yang suruh tunggu. Kira kalau tahap kesabaran tu tinggi, takpe lah jugak. Ada yang lagi celaka. Kalau tak like tak boleh tengok blog dia. Lagi busuk, sekali masuk blog dia, automatik dah terlike fanpages dia.

Mengapa sampai begitu sekali memaksa? Tak patutlah guna benda alah ni.

Bukan apa. Kesian jugak yang terpaksa ni nak unlike balik. Kan ke buang masa?

Bagi aku, benda alah ini sangat tak berguna. Ingat. Kalau orang tak suka blog kita, jangan paksa mereka untuk like fan pages kita dengan cara macam ni. Tak patut. Kita tak boleh rasa yang dunia ni berputar atas kehendak kita semata-mata. Fikirlah sikit pasal orang lain. Barulah harmoni dunia ni ye dak?

~Balik rumah petang ni. Weee~

4 comments:

Zaf98 said...

hahaa! betulbetul! kal0 sy lah kan, malas nk like~ tggu jela~ tapi, kal0 lambat sgt, blah tr0s dari page tu~

IQBAL ZARIN said...

samelah kite. haha

Rozuan Ismail said...

perasan jugak,dahlah kena tggu dekat 30 seconds.adoi

IQBAL ZARIN said...

tau x pe. annoying~

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics