expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Friday, January 20, 2012

Scumbag Teacher

Assalamualaikum...

Dari pandangan pelajar, ada je perkara yang buat kita jadi menyampah, sakit hati, meluat, atau apa-apa je kat cikgu kita. Masa darah masih panas lagi. Darah orang muda katakan. Ingat lagi tak kebanyakan perkara yang cikgu korang pernah lakukan yang membuatkan korang sakit hati? Cuba tengok list kat bawah ni kalau-kalau ada yang bertepatan.


  1. Mintak student tanya kalau tak faham. Tapi bila tanya, dia kata "Saya dah ajar pun tak faham lagi?"
  2. Selagi kelas bising, selagi tu dia tak bersuara.
  3. Tak benarkan rujukan internet sebagai sumber untuk tugasan. Wajib gunakan buku semata-mata.
  4. Loceng rehat/balik berbunyi. Selagi dia tak habis mengajar, dia tak benarkan rehat/balik.
  5. Bagi tugasan sekurang-kurangnya 10 mukasurat lepas tu mengeluh dalam kelas pening nak menanda tugasan tu.
  6. Bagi soalan bocor waktu exam tapi satu soalan pun tak keluar.
  7. Melarang student cakap perkara selain yang berkaitan dengan apa yang dipelajari tapi masa mengajar sibuk cerita pasal pengembaraan dia, anak-anak dia, etc.
  8. Student betulkan kesalahan dia, lepas tu dia kata "Saya nak uji kamu je".
  9. Tak bagi student makan dalam kelas. Tapi sentiasa makan dalam kelas.
  10. Ada student ponteng. Lepaskan kemarahan dekat student yang hadir.
Ada lagi tak? Jangan malu-malu komen. Hehe...

2 comments:

Cik Nurul said...

Yang nombor tujuh sangat laa betul!! :D Hahahahah...

ayanuts said...

yg no 1 tu memang..kalo sy pn hangin..he..he..

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics