expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Thursday, March 31, 2011

Isu hari ini ialah..... tengok kat belah kiri ruangan about.

Assalamualaikum...

Stress la. Aku kena buang kolej sebab tak aktif kolej. Wat de hel? Ah, malas nak komen panjang. Nanti kena hentam. Mencik!!!

Ok. Berbalik pada isu hari ini. Dah tengok ruangan about tu? Tapi oleh sebab ia bakal bertukar nanti, meh aku copy paste supaya korg memahami apa yang aku nak sampaikan.

"Seorang yang sukakan Korea namun masih tidak melupakan asal usul dirinya yang masih Melayu. Buktinya, tidak mengharap dan berhajat supaya dapat isteri dari korea sepertimana awek2 gedickksss mengharap dapat suami dari Korea. HAHAHAHA LOL."

Ada faham makcik-makcik semua?

Yes. Aku memang gila dengan Korea. Suka tengok drama, suka dengar kpop, suka makan kimchi (padahal baru sekali rasa), even belajar bahasa korea lagi kat UKM ni.

 Sebab nak pikat Yuri. LOL

Tapi sejauh mana pun aku minat negara orang, budaya orang, aku tak lupa yang aku ni Melayu. Aku tak pernah nak cuba transform diri aku ni jadi macam mamat Korea. Sampai susah payah nak berhabis duit beli outfit, aksesori, buat rambut, sebab nak jadi macam orang Korea. Ohhh.... that's not Iqbal Zarin.

Alahh... kau tu miskin sebenarnya. Kalau kau kaya mesti kau pun nak try buat kan?

Bongok.

Ok. Kita beri penekanan kat ayat yang aku highlited tu.

Tak salah kita nak berangan. Aku pun ada berangan nak pikat Yuri tu. Hehe... ^^ tapi kita kenalah pijak di bumi yang nyata ni ye MAKCIK-MAKCIK sekalian. Eh, kenapa caps lock?

Ohh... Saja. Ni khas untuk awek-awek gedik kat luar sana yang gelabah nak cari laki dari Korea tu.

Yes. Aku ada berangan jugak. Tapi angan-angan tu hanya angan-angan je lah. Sebab memang takkan dapat pun. Kalau dapat pun, tanggungjawab besar pulak nak bawak dia masuk ISLAM. Kan? *Yuri ni suke makan babi. Kalau aku jd suami dia, agak-agak dia nak tinggalkan makan babi tak? :P

Masalah kat sini bila ada orang (awek especially) yang aku tak tau nak cakap macammana dah. Fanatik gila kat Korea, sampai profile picture nak letak artis lelaki Kpop Super Junior, MBLAQ, 2PM, (yang aku kenal je.) Siap caption gambar "suami idamanku...". Bak kata AnwarHadi, EWWWWWW....

Sampai satu tahap, eager sangat nak cari laki dari Korea sampai sanggup memandang rendah kat lelaki bangsa sendiri. Try tengok sket gambar ni. Ambik dari blog Faiz Tapit.








Ni lah tulisan bitch2 gedik. Eh, taipan. Bukan Taipan USJ. Lalala~

Beragak sikit kau nak kutuk-kutuk lelaki Melayu ni. Orang Korea pun tak hadap nak tengok bitch macam mereka ni.

Aku dah tak tau nak kata apa dah kat golongan bitch-gedik-gelabah-nak-laki-Korea-jadi-suami ni. Cuma ingat sikit. Jangan nak benci-benci sangatlah. Last-last kau kahwin dengan lelaki Melayu jugak. Yang keparat, yang pendek, yang tak gentle tu jugak jadi suami korang nanti. So pandai-pandai la fikir.


Apa pandapat anda?

9 comments:

meLLy! said...

heee. minat korea biase2 je tp pena la gk wt gmbr mereka jd dp dulu2 :P

hakeem kira said...

kehkehkeh . bini aku nnt korea jgn jeles . eh ? lol

khai said...

aku nak awek korea. ape barang awek melayu? sekian.

Faiz Tapit said...

hahah... tu sume bangang tak paham ape yg aku tulis... kn kat ayat last entri tu aku ade je aku mention nk tgk video k-pop gak... dah tulis elok2 pun tak pham2 gak... nak kena tulis bahasa korea gak ke? hahah

Muhammad Syafiqqullah said...

saya lebih suka cakap lagu korea jer yang boleh masuk...
kalau budaya memang hampeh!!~

IQBAL ZARIN said...

melly: samelah. haha~

hakeem kira: x jeles. siyes. aku doakan ko dpt. haha

khai: btol kate ko. haha

faiz tapit: siyes doe. ko kena tulis dlm bahasa korea. sbb awek2 gewdickss ni da lupe asal usul. haha

mohammad syafiqqullah: tak salah budaya nak masuk. tapi sekadar mengenalinya dah la. tak perlu jd ikutan smpi melupakan budaya sendiri...

aRaN said...

la dak ukm ka?? heheheh baru taw..

minat awek korea xpa..tapi klu minat laki korea agak gay d situ.hahhaa

IQBAL ZARIN said...

aran: ukm laa... jiran kolej pulak. haha...

gay. hahaha

aRaN said...

kenal aku ke?? ko yg mana satu?? hehehhe jom kenal2 hahaha

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics