expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Tuesday, January 25, 2011

Tagging sekali lagi

Assalamualaikum...

Hari ni nak menjawab tag. Aku telah ditag oleh Bree Van Der Kamp. (Jaga laki kau lah. Sibuk tag aku. :P) Ehh... tu nama Facebook dia. Nama asal, Jefri. Haha~ So, dia tag aku 2 kali okay? Ya a aww~ Jawab sekaligus bagi menjimatkan entri. Takut nanti kena bayar cukai. OPPSSS~

So aku jawab set soalan pertama dahulu.




..Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut..

1) Ikan goreng berlada
2) Maggi goreng (yang aku masak sendiri)
3) Kari ayam (yang mak aku masak. Aku sedang belajar. Hehe)
 
dan banyak lagi. Sebab aku suka makan. Haha... :P


Jenis air apa yang korang paling suka?


Segala jus buah aku suka minum
Seratus tambah (100 plus) *the only carbonated beverage that i always drink
minuman yogurt


Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?

Malay- Segala masakan melayu aku suka
Western- Chicken Chop
Japanese- Sushi


Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!

Tak tahu lah. Bukannya aku masak untuk hidangan orang lain. Tapi kalau masak yang tak tengok buku, nasi goreng, ikan goreng berlada, telur dadar, sambal sardin, segala benda yang sejuk beku macam nuget contohnya, reti lah. Ehehe~ Still, aku suka memasak. Hehe~


Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

Kalau nak ikutkan, perbelanjaan aku untuk makan melebihi keperluan untuk benda lain. tu je lah aku mampu cakap. :P

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?

Restoran kat bus stand Temerloh. Patin masak tempoyak dia kaw2 punye!! Kalau kat UKM, Kafe KDO ngan KTHO je.


Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.


Tolak semua binatang yang haram dimakan je. Yang lain insyaALLAH semua suka. :P


Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..


Sorry, i'm single. :P


Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?


Dah x de awek, kejadahnye aku nak jawab soalan ni?


Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?


Apa-apa sahaja. Biskut kering pun aku telan.

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.


Semua masakan yang tak sedap 
terlebih gula/garam 
babi-based food 
makanan yang ada "tetamu tak di undang"
nasi kangkang (alamak..)


Menu raya yang paling disukai?


Kalau tanya pelahap macam aku ni, jangan tanya mana yang aku paling suka. Semua aku suka. Tak de pilih kasih. Haha~


Jajan/ cekedes yang korang suka


The only choice. Super Ring


Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?


Semua.

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?


Masa aku bertandang ke rumah arwah Mak Long belah arwah abah aku kat Felda Pasoh 2, Negeri Sembilan. Masak lemak cili api dia buat, waww.... menggigit lidah.

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?


Makan je biskut kering dlm tin biskut i. Air pergi beli sendiri. Haha~

Sila tagged 15 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..

Cis. 15? Banyak gila. Sesapa baca entri ni, sila buat. Anda secara automatik di tag. Sekian. :P


Ni soalan set kedua. 

Award from Miszlullaby

I didn't deserve that award. Ni kopipes jer.

1) Bila korang suka tulis entry?
Bila-bila pun bolehh~

2) Adakah korang blogwalking hari-hari?
Tak berapa sangat. Sibuk. Tapi bila ada masa, i do blogwalking~

3)Namakan tiga blog yang korang paling suka baca:
Aku suka baca semua blog asalkan blog tu bukanlah taraf sampah. tapi kalau nak kata kekerapan, Adalah 3.



- Dapur Tanpa Sempadan by Cik Mat Gebu
- Blog Ben Ashaari by Ben Ashaari
- Blog Realiti Konspirasi by Zack Zukhairi

4)Apa yang korang nak cakap dekat ML kalau korang jumpa ML (Hahahahaha!):

ML ialah pemilik gambar award di atas. nanti Saya jenguk awak. Tak jenguk sebab tu tak boleh jawab soalan ni. :P

5) Tag 5 orang rakan blogger yang korang rasa cool like a snow~
Jika anda membaca entri ni. anda automatik saya tag. Haha..

Untuk kedua-dua soalan ni, aku nak tag seseorang. Mohd Faizal Shaifudin, anda wajib jaab tag saya hoccay??? Jawablah. Jangan tak jawab!!! Hahaha~

Sekian untuk petang ini.

3 comments:

JEFRI said...

tenkiuk..

eh, restoren yg kat tepi sungai pahang tu ke? yg msk dlm periuk besar?

my peberet...~

+d.O.Y.A.h+ said...

tu dia gambar makanan. sesuai untuk tambah RAM. WAKAKAK

IQBAL ZARIN said...

jefri: yup. die berderet. tapi sederet tu sedap la. haha...

doyah: sikit je kalau tambah pon. HAHAHA~

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics