expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Friday, April 8, 2011

Rhymes

Assalamualaikum...

A B C
Cekodok basi
Bangun pagi tak gosok gigi
Pergi sekolah cikgu benci
Balik rumah bunuh diri
Pergi hosiptal
Hospital tutup
Panggil bomoh
Bomoh kentut!

*Hidup orang yang malas gosok gigi memang malang...*

Ola Oli
Kuberi nama
Saudara saudari
Cikebung cikebung

Putih putih melati Ali Baba
Merah-Merah menyala riau-riau
Rambut kusut 
Perut buncit
Siapa lambat jadi anak patung!

*ni lagu masa main cuit patung*

Tu tuu tuuu tuuuu.... TUNANG~
Ka Kaa Kaaa Kaaaa.... KAWEN~

*ni gunanya masa nak tunjuk sesuatu yang tak de pun kat situ*

Apa boleh buat
Tahi kambing bulat
Boleh buat ubat/cokelat
Seposen empat

*sekarang gula-gula nak dapat seposen dua pun susah*

Tak nak kawan sudah
Bini kau Doyah Gayah
Teteknya sebelah!

*Tak nak kawan tu dah la. Pahal nak main bini-bini pulak?*


Ni merupakan contoh-contoh lagu masa zaman kecik dulu. Selalu kami nyanyi masa main permainan atau dalam situasi lain. Best je masa tu.

Korang ada favourite and famous rhymes tak masa masih jadi budak hingusan??

1 comment:

~Anis Aisyah~ said...

ada2... tpi lupa... ok, bai.. -.-"

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics